Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hazırladığı ’Solar enerji atölyesinin kurulup işletim, bakım ve onarım modülünün hazırlanması’ projesi ile hem elektrik hem de güneş paneli üretecek.

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan proje, AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilecek. Okul, atölye kurup gerekli hazırlıkları tamamladıktan sonra kendi enerjisini üretecek. Okulu ziyaret ederek incelemelerde bulunan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, okulda yapılan çalışmalar ve solar enerji atölyesi projesi hakkında bilgi aldı. Vali Taşyapan, hazırlanan projeyle hem ara elaman yetiştirileceğini, hem de toplumun üretim konusunda bilinçlendirileceğini ifade ederek, "Güneş enerjisini, elektik enerjisine çevirecek bu projeyle kendi enerjisini kendi üreten çalışmaların var olması bizleri memnun ediyor ve geleceğe daha bir güvenle bakmamızı sağlıyor. Ayrıca, okullarımızın sadece tüketen değil, üreten okullar olması da son derece önemli" dedi. Okuldaki incelemelerini sürdüren Vali Taşyapan, bilişim teknolojileri, metal teknolojisi ve ahşap teknolojisi alanlarında eğitim verilen atölye ve derslikleri gezerek yapılan çalışmaları yerinde gördü. Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri’nin önemine değinen Vali Taşyapan, nitelikli elemanların yetişmesinde meslek liselerinin üzerine düşeni en şekilde yerine getirdiğini belirtti. Türkiye’nin gelişen ve üreten bir ülke haline geldiğini kaydeden Taşyapan, şunları söyledi:

"Ülkemizin gelişmesindeki en büyük sermaye genç nüfusumuzun olmasıdır. Ancak gençlerimizin iyi yetişmeleri ve iyi eğitim almaları geleceğimiz için çok önemlidir. Eğitim kurumlarımızın her geçen gün gelişen teknolojiye ayak uydurmaları ve eğitimlerini bu doğrultuları vermeleri, öğrencilerimizin mesleki eğitimde aldıkları son bilgiler ile gelecekteki meslek yaşantılarına önemli katkılar sağlayacaktır. Bunu gerçekleştirebilmek içinde çok çalışmamız ve dünya da ki mesleki anlamdaki gelişmeleri takip etmemiz gerekmektedir."

Proje hakkında bilgi veren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdulselam Beğiç ise, proje sonunda okulun elektrik ihtiyacının bir kısmını kendileri üreteceklerini söyledi. Okula solar enerji atölyesini kazandıracaklarını kaydeden Beğiç, "Okulumuzda yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili alan açılacak. Halkımız bu konuda bilinçlendirilecek ve nihai hedef güneş paneli üretimi yapılacak. Güneş panelleri sayesinde halkımız kendi elektriğini üretip, ilkel yöntemlerden kurutulacak" diye konuştu.

Vali Taşyapan’a, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Milli Eğitim Müdür yardımcıları Metin Suna, Yusuf Tokuş ve okul müdürü Abdulselam Beğiç eşlik etti.