16 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevinde, sokak hayvanları gerekli tedavileri yapıldıktan sonra talep eden olursa sahiplendirme programı sayesinde yeni yuvalarına kavuşuyor.

Karantina, hasta bakım, yavrulu anne ve hayvan müşahede bölümü ile yiyeceklerinin hazırlandığı mutfak , muayene ve ameliyat odalarının yer aldığı Belediye Geçici Hayvan Bakımevi sokak hayvanlarının evi oldu. Sokakta yaşayan hasta, yaralı, bakıma muhtaç ve küpeli olmayan kontrolsüz sokak hayvanlarını tespit eden belediye ekipleri, barınağa getirilen hayvanların tedavilerini gerçekleştiriyor.

Doğal yaşamda yaralı ve bitkin halde bulunan hayvanların bakımevinde koruma altına alınarak tedavi edildiğini belirten Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çevre ve halk sağlığına yönelik koruyucu çalışmalara da katkıda bulunduklarını söyledi.

Bakımevine getirilen hayvanların işaretlenerek kayıt altına alındığını belirten Barakazi, “Personellerimizce sokaktan veya doğal yaşam alanlarından alınan hayvanlar, burada gerekli tedaviden geçiriliyor. Ön muayeneleri yapılan hayvanlar, daha sonra müşahede altına alınıyor. 10 gün boyunca müşahede bölümünde tutulan hayvanlara kuduz aşıları yapılıyor. Ayrıca paraziter ilaç uygulamaları yapılan hayvanlar işaretlenerek kayıt altına alınıyor” dedi.

Ortak yaşam alanlarını paylaştığımız hayvanlara herkesin sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Barakazi, sahiplendirme programına da dikkat çekerek, “Bakımevimizde tedavi edilerek koruma altına alınan dostlarımız, sahiplendirme programı kapsamında yeni yuvalara kavuşuyor. Öte yandan kırsal kesimlerde yaralı veya bitkin halde bulunan dostlarımız da tedavi ve bakımları tamamlandıktan sonra tekrar doğaya bırakılıyor” diye konuştu.

Hayvan bakımevinin haftanın 7 günü ziyarete açık olduğunu vurgulayan Barakazi, "Ailelerden beklentimiz çocuklarıyla birlikte hayvan barınağını ziyaret etmeleridir. Buraya getirilen çocuklara hayvan sevgisi aşılanırsa, hayvan sever bir nesil yetişir ve ortak yaşam alanını bölüştüğümüz dostlarımız, yaşama daha rahat tutunur. Hayvan barınağında kalan minik canların, Bingöl halkının sevgisine ve ilgisine çok ihtiyacı var” diye konuştu.