İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde “Her sınıfın bir yetim kardeşi var” projesi kapsamında Bingöl’ün Genç ilçesi Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir yardım kermesi düzenledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın geçtiğimiz yıl başlatmış olduğu proje, bu eğitim döneminde de Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen ortaklığında kaldığı yerden devam ediyor. Proje kapsamında Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir kermes düzenlendi. Düzenlenen kermese, Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bozdağ, Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, Eğitim Bir-Sen Başkanı Yunus Kava, Şube ve okul müdürlerinin yanı sıra öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.

İHH öncülüğünde düzenlenen projede Genç’in de bu kapsama alınmasından memnuniyet duyduğunu belirten Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, projenin başka insanlara da örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu. Kaymakam Köklü, "İHH, Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim Bir-Sen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkısı ile ‘Her sınıfın bir yetimi var’ projesi kapsamında düzenlenen kermesteyiz. Kermesin bize şöyle bir katkısı var. İlçemizdeki 282 öğrenciden bir kısmı bu proje kapsamında destek görmüş olacak. Genç ilçesinde 53 üniversite öğrencisi dahil olmak üzere toplam 282 tane yetim öğrencisi var. Bu öğrencilerden çoğunluğu orta öğretimde okuyan öğrenciler. Bunlardan bir kısmı proje kapsamında bir yetim sınıfına kavuşmuş olacak. Bu yetim kardeş sınıfı, yetimlere bakacak. İHH bunu dünyada yapıyor. İlçemizde de bunu yapması sevindirici bir şey. İnşallah başka insanlara da bu örnek olur. Sağ olsunlar değerli İl Mili Eğitim Müdürümüz, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı ve İHH Başkanı da bize böyle bir destek için geldiler. Bizlerde destek için buradayız. Burada ne kadar çok gelir elde edilirse o kadar çok öğrenciye hizmet etmiş olacağız" dedi.

Etkinliğin örnek teşkil edici olduğunu ifade eden Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise, "Proje ile velilerimizin okula sahip çıkma, bizlerde varız demeleri diğer okullara da örnek olacak. Ben projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yetim projesine dayalı olarak bunu teşvik edip daha da arttıracağız" diye konuştu.

2013-2014 eğitim öğretim yılında Türkiye geneli 2 bin 84 okul, 6 bin 665 sınıfın projeye katıldığını ifade eden Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili ise, "Bingöl’de ise 18 okul, 23 sınıfımız projedeki yerini aldı. Bu sene daha kapsamlı çalışma yürütüyoruz İnşallah daha fazla okul, daha fazla sınıfımız projeye katkı sunacaktır. Yetimler adına çok güzel çalışmalar yapılacak. Bugünkü kermes bir ilktir. Bu da çok güzel bir örnek teşkil ediyor, bundan sonra ailelerimizle beraber diğer okullarımızda bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.