Bingöl’de ücretsiz ‘yamaç paraşütü’ kursu kayıtları başladı.

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile Türk Hava Kurumu Bingöl Şube Başkanlığının organizasyonunda 03-16 Nisan 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan Yamaç Paraşütü kursuna kayıt başladı. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere, Türk Hava Kurumu onaylı yamaç paraşütü P2 belgesi verilecek.

Bingöl tarihinde bir ilk olan Yamaç paraşütü kursu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Bingöl, dağları, yamaç paraşütü için çok uygun. İlimizin tanıtımına da katkı sağlayan yamaç paraşütü kursuyla doğa sporlarının merkezi haline gelecektir. Bingöl tarihinde bir ilk olan yamaç paraşütü kursumuzla uçmak hayal olmaktan çıkacaktır. Bilhassa doğa sporlarına ilgi duyan vatandaşlarımız, yamaç paraşütü kursumuza yoğun ilgi göstereceklerine inanıyorum. Türk Hava Kurumu ile benzer işbirliğimiz devam edecektir” dedi.

Öte yandan, kursa başvurmak isteyenlerin Veysel Belgin Gençlik Merkezinde yer alan Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü birimine 31 Mart 2017 Cuma mesai bitimine kadar kayıt yaptırabileceği aktarıldı.