Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü Derneği, temiz çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla ’Duyarlı Toplum, Temiz Doğa’ sloganıyla temizlik kampanyası başlattı. Doğanın çöplerden arındırıldığı etkinlikte, kamuoyuna temiz çevre mesajı verildi.

Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü Derneği’ne üye yaklaşık 20 kişi, çevre temizliği kampanyası kapsamında bir araya geldi. Ellerinde eldiven ve çöp poşetleriyle Mirzan Mahallesi’nde bulunan dağlık alana çıkan dernek üyeleri, doğadaki çöpleri topladı. Çoğu cam ve plastik maddelerinden oluşan atıkların toplandığı etkinlikte açıklamada bulunan dernek Başkanı Kenan Nihat Elçi, “Neredeyse kültür haline gelen çevre kirliliğine dikkat çekmek istedik. Faaliyet kapsamında büyük oranda çöp toplanıldı. Çöplerin çoğu cam ve plastikten oluşuyor. Doğaya en çok zarar veren atık türlerinden bazıları da cam ve plastik atıklardır. Temizlik yaptığımız bölgede daha geniş kapsamlı çalışmaların yapılması ve o bölgenin korunmaya alınması gerektiğini belirtmek istiyoruz” dedi.

Dernek amaçlarından birinin de şehri fotoğraflayıp tanıtmak olduğunu ve ormanlık alanları çöplerle kaplı bir Bingöl’ü tanıtmak istemediklerini kaydeden Elçi “Yine bu bölgede bulunan vericilerin memleketimiz adına hem görsel kirlilik hem de şehrin bu kadar merkezinde bulunması nedeniyle ciddi radyoaktif dalgalar yaydığı bilinmektedir. Dernek olarak yetkililerin bu konuda daha duyarlı davranıp buna çözüm üretilmesi için gerekli müracaatlarda bulunacağımızın da bilinmesini isteriz. Biz temiz bir Bingöl’ ü tanıtmak istiyoruz. Bu konuda herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Dernek olarak bu tarz sosyal sorumluluk etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. ‘Duyarlı Toplum, Temiz Doğa’ söylemiyle başlattığımız faaliyetlerimizle duyarlılık mesajı vermek istiyoruz. Çünkü şuna inanıyoruz ki; doğaya ve canlıya saygı, insana saygıdır” şeklinde konuştu.