Bingöl’ün Karlıova İlçe Kaymakamlığı’nın girişimleri sonucu bir giyim firması tarafından bağışlanan 10 bin parça giyim malzemesi, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı.

İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) girişimleri sonucu bir giyim firması, ilçede eğitim gören öğrencilere dağıtılmak üzere mont, pantolon, gömlek, kazak, eşofman, ayakkabı ve çoraptan oluşan 10 bin parça giyecek gönderdi. Karlıova 11 Mart ilkokulu’nda düzenlenen giyecek dağıtım törenine katılan Kaymakam Levent Yetgin, sert iklime sahip ilçede öğrencilerin üşümemesi için gönderilen yardımı çok anlamlı bulduklarını söyledi. Kaymakam Yetkin, giyeceklerin merkez ve bağlı köy okullarında okuyan öğrencilere dağıtıldığını belirterek, "Eğitime vereceğimiz desteğin başında öğrencilere katkı vermek geliyor. Onların başarılı olabilmeleri için elimizden gelen hiçbir yardımı esirgemeyeceğiz. Sert bir iklimi olan Karlıova’da öğrencilerin kış aylarında zor şartlarda okuduğunu bildiğimiz için böyle bir yardım çalışması başlattık. Sesimize kulak verip öğrencilerimize yapılan bu yardımdan odayı, hayırsever firma yetkililerine buradan teşekkür ediyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından giyecekler, Kaymakam Yetkin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erdinç Demiral, Özel İdare Müdürü Bayram Sümbül, SYDV Müdürü Özgür Değirmenci ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız tarafından öğrencilere dağıtıldı.