Bingöl’ün Karlıova ilçesine 20 kilometre uzaklıkta olan Ciligöl köyünde öğretmenlik Hüsniye Kuzu’nun girişimleri sonucu, Amerika’daki Bridge to Türkiye Fund (BTF) organizasyonu aracılığı ile köyün bütün öğrencilerine kışlık giysi yardımı yapıldı.

Antakya doğumlu olup Eylül ayında Karlıova’ya atanan Hüsniye Kuzu (22) ilk görev yeri olan Ciligöl köyünde öğrencilerin mağdur olduğunu gördükten sonra, kendi çabalarıyla girişimlerde bulunarak, Türkiye köprü derneği olan Amerika’daki BTF organizasyonuyla iletişime geçti. Köyde bulunan bütün öğrenciler için yardım talebinde buluna Kuzu’nun talebi yerine getirildi. Kuzu, emekli olan teyzesi Ayşegül Topuz’a da durumu bildirdi. Ayşegül Topuz, öğrenciler için 50 atkı ökı, bere ve çorap örerek öğrencilere gönderdi.

Hüsniye Kuzu, "İlk görev yerim burası. Çocukların gerçekten bazı şeylere ihtiyaç duyduğunu gördüğüm zaman bunun için bir arayışa girdim. Ne yapabilirim diye düşündüm ve BTF ile irtibata geçtim. Yüz yüze görüşmelerimiz oldu ve görüşmelerimiz sonuç verdi. BTF bize sözlük gönderdi, öğrencilerimize mont ve bot gönderdi. Ayrıca BTF, kampanya kapsamında okulumuza bilgisayar ve hikaye kitapları göndermeyi hedefliyor. Buradan BTF’ye teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrencileri için günlerce atkı, bere ve çorap ören teyzesi Ayşegül Topuz’a da teşekkür eden Kuzu, "Ayşegül Topuz benim teyzem. Öğrencilerimiz durumunu anlatınca gerçekten de yardımcı olmak istedi. Her gün gece gündüz çalışarak öğrencilerimize atkı, bere ve çorap ördü. Gerçekten emeğine sağlık diyorum teyzecim, iyi varsın desteğin için sonsuz teşekkür ederim" diye konuştu.

Kendilerine gelen yardımları alan öğrenciler okul bahçesinde BTF’ye ve kendilerine atkı, bere ve çorap ören Ayşegül Topuz’a teşekkür etti.