Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, saman yüklü kamyonların trafiği tehlikeye düşürdüğünü belirterek, denetimlerin arttırılmasını istedi.

Ekin hasadının başlaması ile birlikte saman üretimi de yapılıyor. Hafif olması nedeniyle samanın kamyonlara kat kat yüklenmesi ise zaman zaman trafikte tehlikeye neden oluyor.

Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Başkanı Ali Bayram “Bingöl’de aşırı saman yüklü trafik sorununu yıllardır yaşıyoruz. Hem şehir merkezinde hem çevre yolunda saman yüklü kamyonlar herkesi tedirgin ediyor. Sorun ortada, çözümü belli. Aşırı yük taşıyan araçların belirli saatlerde şehir içinden veya dışından geçişleri kontrol altına alınmadır. Aksi takdirde bu sorun çözülmez ve olası kazaların önüne geçilmez” dedi.

Saman yüklü kamyonların tek seferde nakliyat yaparak, maliyet düşürmek istediğini vurgulayan Bayram, “Uçuşan samanlar geride kalan sürücülerin görüş mesafelerini düşürerek zor anlar yaşatıyor. Bu tür yükler, maliyeti ucuz olduğu için, hem nakliyeci, hem saman sahibi fiyatı en az indirmenin peşinde” diye ifade etti.