Bingöl’ün Yedisu ilçesi Kaymakamı Salih Kalkan köy ziyaretlerini sürdürüyor.

Yedisu İlçesi Kabayel Köyü’nü ziyaret eden Kaymakam Salih Kalkan, muhtar Hüseyin Özdemir’den bilgi alarak vatandaşların sorunlarını dinledi.

Köyün dağınık bir yapıya sahip olduğunu belirten muhtar Özdemir, 33 mezradan büyük bir kısmının boş olması nedeniyle alt yapı hizmetleri sunulmasında zorluklar çekildiğini kaydetti.

Mezarların bir yere toplanılması konusunda destek isteyen muhtar Özdemir, elektriklerin çok sık kesildiğini, trafo, direk ve tellerin mutlaka bakım onarımının yapılmasını gerektiğini aktardı.

Daha önce deprem nedeniyle köydeki 19 aileye konut yapıldığını ifade eden Kaymakam Salih Kalkan,2016 yılında deprem nedeniyle yapılan tespit çalışmalarında Kabayel Köyünde 7 adet konut ve 2 adet ahır tespit edildiğini, 2017 yılında konutların yapımına başlanılacağı bilgisini verdi.

Geçmişte köyün elektrik hattının Tunceli’nin Pülümür ilçesi ve Erzincan’ın Tercan ilçesinden olmak üzere 2 ayrı hattan geldiğini bildiğini vurgulayan Kaymakam Kalkan;"Bu yüzden onarımında güçlükler çekilmekteydi. Ancak 2002 yılında Kabayel Köyünün elektrik hattı Yedisu-Gelinpertek enerji nakil hattından verilerek elektrik kesinti ve arızalar giderilmiştir. Ancak mevcut hattın bakım onarımın yapılması ve trafoların değiştirilmesi için ilgili birimlere bu hususu ileteceğiz. Çok dağınık olan Kabayel Köyü için 5543 sayılı İskan Kanunun 16.maddesi gereği köylerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesi kapsamında yeni yerleşim yeri tespit edilerek köyü birleştirmek için Köy İhtiyar Heyetinin talep etmesi durumunda gerekli yasal işlem başlatılacaktır” dedi.

Köy ziyaretinde Jandarma Karakoluna da giden Kaymakam Kalkan, askerlerle bir araya geldi.