BİTLİS (İHA) – Ankara’da bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Bitlis Tanıtım Günleri’ndeki Tatvan standı yoğun ilgi görüyor.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) dün açılışı yapılan ve 16 Kasım’a kadar devam edecek olan tanıtım günlerinde, Tatvan standına gelen Bitlisliler, bir yandan memleket hasretlerini giderirken, diğer yandan ise Tatvan Kaymakamlığı’nın halk oyunları ekibine eşlik edip halay çektiler. Standa gelen misafirlere ilçenin tarihi, kültürü ve dünden bugüne resimlerinin yer aldığı kitaplardan hediye ediliyor. Tatvan standını ziyarete gelenler arasından birçok bürokrat ve ilçenin eski kaymakamları da yer alıyor. Dün Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in ziyaret ettiği Tatvan standına, Tatvan’ın eski kaymakamlarından Orhan Şefik Güldibi, Güroymak’ın eski kaymakamlarından Rıfat Altan, eski bakanlardan Zeki Ergezen ve daha birçok bürokrat ve ziyaretçi ziyarette bulundu.

Tatvan standına olan ilginin kendilerinin memnun ettiğini belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçenin her yönüyle tanıtıldığı tanıtım günlerinin 16 Kasım Pazar gününe kadar devam edeceğini hatırlatarak, herkesi Tatvan standını ziyaret etmeye davet etti. Yapılan tanıtımların önemine vurgu yapan Kaymakam Erkan, “İstanbul, İzmir gibi büyük illerle birlikte Ankara’da da ikinci tanıtım günlerimizi düzenliyoruz. Biz burada ilçemizi her anlamıyla bilinen ve bilinmeyen yönleriyle tanıtmaya çalışıyoruz. Zaten standımıza gelen misafirlerimizin çoğu ilçemize hayran kalıyor. Bu da bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. İnşallah bu tür tanıtımlar sayesinde de ilçemiz daha çok tanınacak ve tanıtım atağını sürdürecek. Bu sayede de marka şehir olacaktır” diye konuştu.

Tatvan Belediye Başkan Fettah Aksoy ise, Tatvan’ın bilinen ve bilinmeyen gerek yer altı ve gerekse yer üstü birçok zenginlikleri bulunduğunu, tanıtım günlerinde de bu zenginlikleri tanıttıklarını ifade etti.