Bitlis Valiliği tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Bitlis Tanıtım Günleri’nin ilk gününde Adilcevaz standı ziyaretçilerin akınına uğradı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Bitlis Tanıtım Günleri’nde sergilenen yöresel ürünler ve yöresel yemekler büyük ilgi görüyor. Adilcevaz Kaymakamlığı, Adilcevaz Belediyesi ve Aydınlar Belediyesi’nin ortaklaşa açtığı standa yoğun ilgi gösteren vatandaşlara; ceviz, ceviz reçeli, dut reçeli, kayısı kurusu ve kar pekmezi ikram edilirken, aynı zamanda vatandaşlara Adilcevaz’ın tanıtımı için el broşürleri ve CD’ler dağıtıldı.

Etkinlikte Kaymakam Özer Özbek ve Belediye Başkanı Necati Gürsoy, standı ziyaret eden misafirlerle yakından ilgilendiler. Adilcevaz standını ziyaret eden misafirlere Belediye Başkanı Necati Gürsoy, kendi elleri ile ceviz kırıp ikram etti. Adilcevaz cevizinin tanıtılması için büyük çaba sarf eden Başkan Gürsoy, standı ziyaret eden misafirlere cevizin kalitesinden bahsederek özellikleri hakkında bilgiler verdi. Başkan Gürsoy, daha sonra baston ustası Cumali Birol’un kaftanını giyerek baston üzerine gümüş kaplama çalışması yaptı.

KAR ŞERBETİNE RAĞBET

Aydınlar Belediyesi tarafından Süphan Dağı’ndan getirilen kar ve pekmez karışımdan elde edilen kar şerbeti, geçen yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlar tarafından rağbet gördü.

Aydınlar Belediyesi standını ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz’ün yanı sıra çok sayıda misafire kar şerbeti ikram edildi.