Bitlis’in Adilcevaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulöncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilinci konulu seminer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu ve Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen protokol ile İnönü İlkokulunun konferans salonunda düzenlenen seminerde, Özel Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Sorumlusu Selçuk Sabitoğlu tarafından okulöncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik kuralları ve trafik bilinci konularından bilgiler verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, okulöncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik bilinci kazandırılması gerektiğini belirterek, “Günümüzde, özellikle büyük kentlerde insan ve araç sayısı çok artmıştır. Bu nedenle herkesin trafik kurallarına mutlaka uyması gerekmektedir. Trafik kuralları, yaya ve sürücülerin yolda giderken uymaları gereken kurallardır. Yaya ve sürücülerin bir yere gidip gelirken birbirlerine zarar vermeden yol almaları, ancak bu kurallara uymalarına bağlıdır. Trafik kurallarına uyulmadığı zaman neler olduğunu hepimiz biliriz. Bu nedenle çocuklarımıza bu kuralları öğretmek hepimizin en önemli görevlerinden biridir. Düzenlemiş olduğumuz bu seminerde çocuklarımız trafik kuralları konusunda gerekli olan tüm bilgileri almış oldu. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.