Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl Köyü İlkokulu öğretmeni Alev Turgut’un girişimleri üzerine Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) tarafından gönderilen giyim malzemeleri öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

Köyün tek öğretmeni olan ve okulun tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için çaba gösteren Alev Turgut’un sosyal medya üzerinden başlattığı "Çocuklar Üşümesin Projesi” kapsamında Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) ilçeye bağlı 12 köy okulundaki 392 öğrenciye giyim yardımında bulundu. BİGİAD tarafından gönderilen giyim malzemeleri Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, AK Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu, Belediye Meclis Üyesi Fikri Ölçücü, emekli öğretmen Kadir Turan ve Mollafadıl Köyü İlkokulu öğretmeni Alev Turgut’un katılımıyla ilçeye bağlı Erikbağı Köyü İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilere dağıtıldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmen Alev Turgut’un gayretleriyle ve BİGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Peker’in katkılarıyla köy okullarında eğitim gören 392 öğrenciye ayakkabı, mont, atkı, çorap gibi giyim malzemelerini dağıttıklarını söyledi. Gürsoy, “Bu yardım sayesinde çocuklarımız bu kış şartlarında artık üşümeyecekler. Bu tür yardımlar gerek BİGİAD, gerek belediyemiz ve gerekse hayırsever vatandaşlarımız tarafından devam edecektir. Böyle yardımların yapılmasında emeği olan Alev Hanım gibi girişimci genç öğretmenlerimizi tebrik ediyorum ve kutluyorum. Bu yardımlar sayesinde okullarımız daha da güzelleşecek ve öğrencilerimiz daha güzel giyim ve kuşama kavuşacaklar. Bundan böyle eğitimimiz daha iyi ve daha güzel olacak ve bu sayede öğrencilerimiz daha güzel okullarda okuma fırsatı bulacak. Başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Alev Hanıma teşekkür ediyorum. Özellikle BİGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Peker ve yönetim kurulu ekibine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Adilcevaz’daki öğretmenlerimizin bilgisini, görgüsünü ve deneyimlerini arttırmak için belediye meclis üyeleri ile birlikte bir karar aldık. Belediyemiz tarafından en az üç öğretmen ve altı öğrencimizi yurtdışına Avrupa ülkelerine göndereceğiz. Bunun şartlarını ve çalışmalarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yapacağız. Ancak bunun için ilk adayımız Alev Hanım gözüküyor. Çünkü öğretmenimizin çalışmalarını görüyoruz. İnşallah böyle devam ederse yurtdışına göndereceğimiz ilk adayımız Alev Hanım olacak. Diğer öğretmen ve öğrencilerinde Alev Hanımı takip edip örnek almalarını istiyoruz. İnşallah ilçemizde çok güzel şeyler olacak" şeklinde konuştu.

Köyde göreve başladığı günden itibaren okulun eksiklerinin giderilmesi için birçok kampanya başlattığını dile getiren Alev Turgut ise, "Yaptığımız yardım çağrısı kampanyamıza duyarsız kalmayan BİGİAD sayesinde çocuklarımızı giydiriyoruz. Atkı, penye, mont, ayakkabı ve çoraplarına kadar BİGİAD gönderdi ve artık bundan böyle çocuklarımız üşümeyecek. BİGİAD yöneticilerine duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenciler için yaptığı çalışma ve katkılarından dolayı köy öğretmeni Alev Turgut’a, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy tarafından plaket verildi.