Bitlis’in Ahlat Belediyesi ile İstanbul’un Çekmeköy Belediyesi ‘kardeş belediye’ oldular.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İstanbul’da olan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ı makamında ziyaret ettiler. Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonrasında Ahlat Belediyesi ile Çekmeköy Belediyesi ‘kardeş belediye’ olma kararı aldı. Gerçekleşen kardeşlik kararından oldukça mutlu olduklarını dile getiren Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Başkan Çoban, Çekmeköy Belediye Başkanı Poyraz ve tüm encümenlerini Ahlat’a davet ederek, birlikte çalışma ve koordinasyon içerisinde hareket etmek istediklerini belirttiler.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise, ziyaretten ve Ahlat ile kardeş belediye oldukları için memnuniyetlerini dile getirerek, en yakın zamanda Ahlat’ı ziyaret edeceklerini söyledi.

Daha sonra günün anısına hatıra fotoğrafı çekilerek Başkan Poyraz’a ilçenin el sanatlarından olan Ahlat bastonu hediye edildi.

Ahlat Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, “İlçemiz Ahlat ile İstanbul Çekmeköy Belediyesi’nin kardeş belediye olması ile ilgili gündem maddesi görüşülmüş olup, Ahlat Belediyesi ile Çekmeköy Belediyesi’nin kardeş belediye olması gündeme getirilmiştir. Gündeme gelen bu konunun belediye meclisimizde karar altına alınması talebinde bulunulmuştur. Bu konu belediye meclis üyelerimiz tarafından görüşülerek, Ahlat Belediyesi ile Çekmeköy Belediyesi’nin kardeş belediye olması uygun görülmüş ve iki ilçe belediyesinin birbirleriyle iş birliği, yardımlaşma, katkı, yardım ve projeler hazırlaması ve uygulaması açısından ‘Kardeş Belediye’ olmasına karar verilmiştir” denildi.