Bitlis Galatasaraylılar Derneği tarafından yapılan protokolle Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi’ne (RAM) teslim edilen malzemeler ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Bitlis GS Derneği ile Almaya Bremen GS Derneği tarafından ‘Dost Eli Projesi’ kapsamında Tatvan’a getirilen çeşitli malzemelerin bir kısmı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yapılan protokolle Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) ve Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi’ne (RAM) teslim edilmişti. Yapılan protokolle TDP ve RAM tarafından teslim alınan 5 adet tekerlekli sandalye, 4 adet yürüteç ve 1 adet görme engeliler için bilgisayardan oluşan malzemeler Tatvan Emniyet Müdürlüğü Polis Kampı’nda düzenlenen programla ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Düzenlenen programda hem ihtiyaç sahiplerine malzemelerini dağıtan hem de sevinçlerine ortak olan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “İnşallah bugün dağıtılan bu malzemelerle ihtiyacı olan çocuklarımızın hayatı biraz daha kolaylaşır. Bizim temennimiz bu. Projelerin mimarları olan Bitlis GS Derneği ve Almanya Bremen GS Derneği’nden Hasan Küsneci’nin emekleri çok çok fazla. Projenin başlangıç noktası bu. Kendilerine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Projenin daha sonraki safhasında Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Belediyesi olarak bizlerde ortağı olduk. Daha sonra ise TDP de projenin yürütme ortağı oldu. Ben katkılarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Özellikle polisimiz son dönemde hem ÇOGEP hem SODES projeleri kapsamında çok güzel ve önemli projelere imza attı. Projeler kapsamında özellikle dezavantajlı çocuklarımıza ve gençlerimize meslek edindirme eğitimleri verildi. Verilen bu eğitimler sayesinde birçok gencimiz şu anda iş sahibi oldu. Ayrıca ÇOGEP kapsamında ki Sosyal Destek Projeleri kapsamında insan odaklı birçok projemiz oldu. Emniyetimiz son dönemde yaptığı projeler gerçekten çok önemli. İnşallah bu projelerimiz devam edecektir” dedi.

Önemli olan sorun ortaya çıktıktan sonra sorunla mücadele etmek olmadığını ifade eden Erkan, “Önemli olan sorun ortaya çıktıktan sonra mücadele etmek değil, sorun ortaya çıktıktan sonra biz zaten sorunla mücadele ediyoruz. Önemli olan sorun ve problem ortaya çıkmadan işin önünü almak. Yani sebepleri ortadan kaldırıp, zemini ve ortamı sağlamak. Şu anda yapılan projenin de asıl amacı bu. Bu konuda yapılan bütün proje ve faaliyetlerde kendilerine başarılar diliyoruz. İnşallah bundan sonrada yapılacak olan bütün projelerde gerekli desteği vereceğiz. Ben tekrar projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bitlis GS Derneği Basın Sözcüsü Emrullah Kaplan ise, projenin 4 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. Projenin başlangıcında başarabilme noktasında tereddütleri olduğunu kaydeden Kaplan, “Ancak sonradan kaymakamlık ve belediye ile görüştük. Onlarda sağ olsun bizlere destek olacaklarını belirttiler. Proje bu sayede başlamış oldu. Daha sonra ekip olarak Almanya’ya gittiğimizde Bremen GS Derneği Başkanı Hasan Küsneci Beyin yaptığı fedakarlıkları yerinde gördük. Ben kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bizim temel bir amacımız vardı, bu işe başlarken. Çağdaş toplumlarda artık bazı şeyler STK’larla yürüyor. Biz kişisel olarak bir şey yapamazdık, örgütsel olarak çok şey yapabileceğimizin bilinciyle bugün bunları yaptık. Temel amacımız toplum için bir şeyler yapabilmek. Bugünde bunu en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. İnşallah bu bizim ilk işimiz oldu, bundan sonrada herkesin desteğiyle devamı gelecektir” diye konuştu.

Malzemeleri alan engelliler ve aileleri ise, emekleri geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

Düzenlenen programa İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Bitlis GS Derneği Basın Sözcüsü Emrullah Kaplan, RAM Müdürü Servet Özyurt, polisler ve aileler katıldı.