Bitlis’in Tatvan ilçesi Ankara Atatürk Kültür Merkezinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Bitlis tanıtım günlerinde” her yönüyle tanıtılıyor. Bu açılışı yapılan tanıtım günleri 16 Kasım 2014 gününe kadar devam edecek.

Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediyesi, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar ile Tatvan Ziraat Odası ve stk’ların destek verdiği tanıtım günleri kapsamında 4 gün boyunca Ankara’daki AKM’de misafirlerini ağırlayacak olan Tatvan ilçesi, görsellerle de desteklediği standında hem ilçenin tanıtımını yapacak hem de gelen misafirlerin bir nebze olsun memleket hasretini paylaşacak.

Yapılan tanıtım günleriyle ilgili konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ekip olarak önceki tanıtım günlerin de olduğu gibi 13-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan tanıtım günlerinde de Tatvan’ı her yönüyle en güzel şekilde tanıtacaklarını söyledi. 4 gün boyunca Tatvan’ı her yönüyle Ankara’ya taşıyacaklarını ve Tatvan’ı Ankara’da en güzel şekilde tanıtacaklarını ifade eden Kaymakam Erkan, tanıtım günleri için Tatvan’ın dünü ve bugününün yer aldığı 3 kitap hazırlattıklarını belirtti. Tatvan olarak daha öncesinde katıldıkları tüm tanıtım günlerinde Tatvan’ı en iyi şekilde tanıttıklarını ifade eden Erkan, önceki tanıtım günlerinden edindikleri tecrübe ile Ankara Kültür Merkezi’nde (AKM) bu yıl ikincisi düzenlenen tanıtım günlerinde de Tatvan’ı her yönüyle en güzel şekilde tanıtacaklarına inandıklarını ifade etti

Ankara’da Tatvan’ın mutfağını, tarihini, kültürünü, turizmini ve diğer değerlerini tanıtmakla sınırlı kalmayarak en önemlisi olan Tatvan insanını tanıtacaklarını kaydeden Erkan, “Tanıtım günlerinde en büyük amacımız ilçemizi tanıtırken, ilçemiz insanını da tanıtmaktır. Biz bunu başardığımız vakit devamı zaten kendiliğinden gelecektir. Ben ekip olarak Ankara’da da temsil ve tanıtım olan amacımızı en güzel şekilde yerine getireceğimize inanıyorum. Burada yapacağımız tanıtım sayesinde de bunun geri dönüşünü en kısa sürede hep birlikte yaşayarak görmüş olacağız. Herkesi AKM’deki tanıtım standımıza davet ediyoruz” dedi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, yapılan tanıtımın her anlamda ilçeye katkı sunacağını ifade ederek, Tatvan’ın tanıtım atağına geçerek ilçeye artı dönüşler sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

AKM’de 4 gün sürecek olan tanıtım günlerinde tam bir tanıtım atağı başlatacaklarını kaydeden Başkan Fettah Aksoy, tanıtımın önemine vurgu yaparak, “İlçemiz Doğu’nun ender ilçelerinden biridir. Ancak bizler bunu tanıtamazsak bu güzellikler sadece bölgede ki insanlar tarafından bilinecek. Ancak tanıtımını iyi şekilde yaparsak tüm dünya bilmiş olacak ve bu güzellikleri görmüş olacak. Tabi ki bunlarda ilçemize artı olarak geri dönecek. Bizlerde ilçemizin gerek bilinen ve gerekse bilinmeyen tüm güzellik ve değerlerini tanıtmak için ekip olarak Ankara AKM’de yiz. Arkadaşlarımızla birlikte inşallah ilçemizi daha çok tanıtacağız ve bu sayede de ilçemize daha çok yatırımlar yapılması ve iş sahalarının açılmasına öncülük etmiş olacağız. Bu amaçla çıktığımız bu yolda bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese de çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu tanıtım günlerinin sonunda kazana Tatvan olacak, Tatvan insanı olacaktır” şeklinde konuştu.

AKM’deki Tatvan standını ziyaret eden vatandaşlar ise hem memleket özleminin bir nebze olsun giderdi hem de ilçeden getirilen yöresel ürünlerden aldı.