İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bitlis’in Ahlat ilçesinde Selçuklu Mezarlığı ile Emir Bayındır Kümbeti’ni gezdi.

Bağcılar Belediyesi, hükümet tarafından başlatılan proje kapsamında Tatvan Belediyesi ile kardeş olurken, Tatvan’da düzenlenen programın sonrasında ise Ahlat’a geldi. Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve beraberindekilere tarihi mekanları gezdirerek, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttılar. Önce Anadolu’nun Orhun abideleri olarak da nitelendirilen ve dünyanın en büyük İslam Mezarlığı olan Selçuklu Mezarlığı gezildi. Belediye Başkanı Çoban, meslektaşına Selçuklu Mezarlığı hakkında genel bilgiler verdi. Her bir mezar taşının sıradan taş değil abide niteliğinde olduğu anlatıldı.

Daha sonra ilçenin sembollerinden olan Emir Bayındır Kümbeti gezildi. Gerek sanatsal gerekse mimari olarak görenleri kendine hayran bırakan kümbetin aynı zamanda dünyadaki 2 örnekten biri olduğu da anlatıldı.

Ardından Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Başkan Çoban, gelen misafirlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.