Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, şu anda 120 milyon TL borçları olduğunu belirterek, tüm maddi imkansızlıklara rağmen Tatvan’da halk için en iyi belediyeciliği yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Yapılan çalışmalarla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Fettah Aksoy, göreve geldikten sonra yaptıkları çalışmalarla ilgili ve belediyenin borçlarıyla ilgili bilgiler verdi. Belediyeyi devraldıkları 2014 Nisan ayında, bir önceki dönemden kendilerine devredilen borcun kendi deyimleriyle 95 milyon TL olduğunu açıkladıklarını, ancak bu borca aynı gün 6 milyon TL sendika borcu, daha sonra ise 20 milyon TL’ye yakın elektrik borcu da eklendiğini ve bununla birlikte belediyeyi 120 milyon TL borçla devraldıklarını ifade eden Başkan Aksoy, “Demem o ki biz belediyeyi devraldığımız an itibariyle belediyemizin borcu toplamda 120 milyon TL’yi aşmış bir durumda idi. 18 ay boyunca maaş alamayan personellerimizin, 6-7 ay boyunca maaş alamayan memurlarımızın borçlarını şimdilik her ay ödemeye çalışıyoruz. Bu imkansızlıklar içinde ayrıca 7 aylık süre zarfında yaptıklarımız bunlardan ibarettir. Yapacaklarımızı ise elimizden geldiği kadar anlatmaya çalıştık” dedi.

Şu an resmi belgelere bakıldığında 2004-2009 arasında belediyenin borcunun 45 milyon TL olarak görüldüğünü, ancak 2009-2014 arasındaki kayıtlarda ise bu borcun 120 milyon TL olarak görüldüğünü kaydeden Başkan Fettah Aksoy, “Bu borçlar, yapılan hizmetlerin borcu olmasını dilerdik. Tatvanlı hemşehrilerimizin bize olan güvenlerinin devamını diliyorum. Ayrıca bahsettiğimiz hizmet vaatlerinin yerine getirileceğine dair hiç kimsenin şüphesinin olmamasını dilerim” diye konuştu.