Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, göreve geldikten sonraki 8 aylık çalışmalarını değerlendirerek, yapmış olduğu hizmetleri ve Tatvan için hayata geçirecekleri projelerin detayını anlattı.

Makamında gazetecilere çalışmalarını değerlendiren Başkan Aksoy, 30 Mart’tan bu yana görevde olduklarını hatırlatarak, daha güzel ve yaşanılabilir Tatvan inşa etmek için çalıştıklarını ifade etti. Hazırlanan projelerde öncelikli olarak Tatvan’ın altyapı ve üstyapı gibi sorunlarını çözmeye yönelik projeler ürettiklerini kaydeden Başkan Aksoy, "Belediyemizin bu sıkıntılı dönemine rağmen ilçemizin çeşitli mahalle ve sokaklarına toplamda 56 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik. Seçimden önce okullara yaptığımız ziyaretlerde bizlere aktarılan sorunlara da el attık ve şu ana kadar toplamda 10 okulumuzun bahçesine kilitli parke taşı döşeyerek, öğrencilerimizi toz ve çamurdan kurtardık. Ayrıca ilçemizin yine programa alınan sokaklarında 6 bin kilometre sathi asfalt kaplama çalışması ve 1500-2000 metreküpe yakın sıcak asfalt çalışmamız oldu. Şehrin belli noktalarında kırılan, tahrip olan kaldırımlardaki bazalt taşlarını onardık" dedi.

"GÜNDE 3 KERE ÇÖP TOPLAYAN TEK BELEDİYEYİZ"

Temizlik çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Aksoy, çöp toplama konusunda günde 3 defa çöp toplayan tek belediye olduklarını belirterek, "İlçemizin merkezinde bulunan bazı noktalar daha önce çöp döküm alanı olarak kullanılıyordu. Örneğin Van Yolu üzerinde bulunan mezbahana binasının hemen karşısındaki alan tabiri caizse çöp dağı haline gelmişti. Bu alanları ve şehrin sırt kısımlarında bulunan Nabe, Aşitan derelerini temizleyerek ıslah ettik. Sonuç olarak bu alanları temiz hale getirerek hem görüntü kirliliğini kaldırmış olduk hem de sağlık açısından oluşan tehlikelerin önüne geçtik. Cumhuriyet Caddesi ve Yeni Çarşı dediğimiz caddenin hemen hemen her noktasına şehrin dokusuna uygun çöp kutuları yerleştirdik. Göreve geldiğimiz günden bu yana güzelim Tatvan’ımızın temiz ve bakımlı olması için Türkiye’de hiçbir belediyenin, buna büyükşehir belediyeleri de dahil yapmadığı bir uygulamayı başlattık. Tatvan’da günde 3 defa çöp toplamaya başladık. Cumhuriyet Caddesi’nde sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3, mahallelerde ise günde 1 defa kesinlikle çöp topluyoruz toplamaya da devam edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığımız gayretli girişimler sonucu bir adet çöp toplama-sıkıştırma kamyonu belediyemize kazandırdık. Yine ayı şekilde bir adet çöp süpürge aracı ve 13 tonluk bir arazöz aracının da sözünü aldık, yakın zamanda belediyemizin araç parkına katmış olacağız" diye konuştu.

“TRAFİKTE ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDIK"

İlçedeki en büyük sorunlardan biri olan trafik sorununa da el attıklarını anlatan Başkan Fettah Aksoy, “Şehirde bulunan seyyar satıcılarını şehir merkezinden kaldırarak onlara güzel bir pazar alanı yaptık. Ahlat durağı, hizan durağı, karayolları yanı, Yaşam Avm’nin yanı ve halk arasında ‘şeytan durağı’ olarak ifade edilen Reşadiye durağında caddeyi araç parkına kapatarak, gidiş ve dönüş olmak üzere ikiye ayırdık. Bu caddelerde bulunan minibüs şoförlerini ve taksici esnaflarımızı da mağdur etmedik. Minibüslere farklı yerler tahsis ettik. Taksici esnaflarımıza ise Cumhuriyet Caddesi kaldırımlarında küçük cepler yaparak araçlarını buralarda park etmelerini sağladık. Böylece Reşadiye durağı için halk arasında ‘şeytanın bacağı kırıldı’ esprileri gündeme geldi. Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan ve görüntü kirliliği yaratan totem tabelaları, refüjde bulunan tel örgüleri göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kaldırdık. Yaz ayının gelmesiyle beraber ilçede çeşit çeşit olmak üzere toplamda 100 bin adet çiçek ekerek şehrin görselliğine katkıda bulunduk. Ayrıca Hizan durağı, Fuar Alanı ve Kültür Merkezi civarında bulunan ve görüntü kirliliğine sebep olan 3 üst geçtiğimiz vardı. Bu demir yığınlarını kaldırdık ve bunları şehrin diğer noktasında bulunan bir dere yatağının üzerine kurduk. Buradaki vatandaşlarımızın köprü ihtiyacını da karşılamış olduk. Şehir merkezine ise yine aynı noktalara 3 adet ‘T’ harfinde geceleri ışıklandırmalı görsel olarak hitap eden üst geçit yapacağız. Üstgeçitlerimizin papuç temelleri atıldı ve imalatları devam ediyor. En kısa sürede bunların montajlarını da gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.