Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından ‘Akademik Kurul’ toplantısı yapıldı.

BESYO toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali Tekin, yüksekokulların farklı olarak öğretmen yetiştiren bir birim olduğunu söyledi. Tekin, “Yüksekokulumuz, diğer fakülte ve yüksekokullarından farklı olarak öğretmen yetiştiren bir birimdir. Binamız Türkiye’deki en iyi BESYO binaları arasındadır. Bazı spor dallarında ulusal tabanda lider konumdayız. Özellikle mücadele sporu alanında Türkiye’de bu yılki başarılarımız ile birlikte kızlarda en iyi 3’ncü üniversite, erkeklerde de en iyi 2’nci üniversite olma başarısını yakaladık. Bu sayede kısa sürede özellikle bölgenin tanınan ve tercih edilen bir yüksekokulu haline geldik” dedi.

Toplantıya katılan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ise, “Bu bölgeye katkı sağlamak için sporun yaygınlaştırılması çok önemlidir. Ne kadar çok gence sporla ulaşabilirsek, onları bazı kötülüklerden uzaklaştırmış da oluruz. Yüreğimizi ortaya koyarak ve zaman içerisinde kadromuzu güçlendirerek çok daha güzel işler başarabiliriz” diye konuştu.