Bitlis’te, Cumhuriyet Bayramı’nın 91’nci yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da başlayan törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ün günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Vali Öztürk, “Demokrasisiz bir cumhuriyet diktatörlük, cumhuriyetsiz bir demokrasi ise kör, topal ve sağırdır. Cumhuriyet devlet başkanının babadan oğula akrabalar arasında değil, seçimle işbaşına gelindiği bir sistemin adıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyadaki diğer cumhuriyet rejimlerinden ayıran bir özelliği vardır. Bugün adı cumhuriyet olan birçok ülke vardır. Bunun için cumhuriyetinin demokrasiyle taçlandırılması şarttır. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak 1923 yılında kurduğumuz cumhuriyetimizi 1950 yılından itibaren çok farklı demokrasiye geçerek taçlandırdık. Demokrasisiz bir cumhuriyet diktatörlük, cumhuriyetsiz bir demokrasi ise kör, topal ve sağırdır. Elbette ki eksik, yanlış işler olacaktır. Bunlar her geçen zamanda düzelecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş ve uygarlık seviyesine ulaşma azmimizden vazgeçilmeyecektir” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okullar arasında düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ve tören geçişi ile sona erdi.

Törenlere Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ün yanı sıra Bitlis Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Bitlis Emniyet Müdürü Saim İşlek, Belediye Başkan Vekili Sani Güneri, vali yardımcıları, kurum amirleri ve öğrenciler katıldılar.