Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Ak Parti 5.Olağan İlçe Kongresine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, muhalefet partileri eleştirirken "Türkiye’de inadına kardeşlik barış ve demokrasi” vurgusu yaptı. İlçenin Yunus Ensari İlköğretim Okulu Spor Kompleksinde yapılan kongreye tek aday olarak katılan Oğuz Atılgan, yeniden İlçe başkanlığına seçildi.

Kongrede bir konuşma yapan Çalık, “Erenlerin şehri, evliyaların şehri, alimlerin şehri, ilim şehri Bitlis’i selamlıyorum" dedi.

Ahlat’ın Selçuklunun ilk baş şehri olduğunu anlatan Çalık, şöyle konuştu: "Ertuğrul Gazi’nin Haymana’nın buradan Söğüt’e gittiği konuşmalarda söylendi. İşte biz kimliğimize, tarihimize bu kadar güzel sahip çıkıyoruz. Ahlat topraklarında olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Tarihimizi bu güzellikte yaşattığınız içinde hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bitlis’e güzel bir hasret duyuyoruz. Bu kongre 2015 sürecine giderken tüm Türkiye’de başlattık. Ak Parti ailesi olarak belde, ilçe ve nasip olursa il kongrelerimizi Türkiye’nin her yerinde yapacağız. Yenilenen tazelenen ve eskinin tecrübesiyle bütünleşen tüm fertlerimizle yeniden Ak Partinin 14 Ağustos 2001’de kurulduğu o ruh, heyecan, sevgi, hoşgörü ve kardeşlikle yolumuza devam edeceğiz. Önce Türkiye’de herkes bu ülke benim ülkem demelidir. Türk’ü de benim ülkem demeli Kürd’ü de, Çerkesi de, Alevi’si de Türkiye benim ülkem demelidir. Bunun için demokratikleşme paketi yaptık. Bunun için halen daha adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu attığımız adımlarda 30 yıldan beri akan kanın var olduğunu biliyoruz. Bu akan kanı durdurmak için baldıran zehiri olsa içeriz. Siyasi hayatımıza mal olsa dahi devam edeceğimizi söyledik. 62. Hükümet programına Başbakanımız çözüm süreci diye ayrı bir paragraf açarak, hükümet programına almamızı istedi. Bunu yaparken çözüm sürecini sekteye uğratmak isteyenlerin de var olduğunu biliyoruz. Bitlis tarihiyle bilim şehir olmuştur. Bitlis bir çok ünlü tarihi şahsiyeti bağrından çıkarmıştır. Bitlis’ten de çözüm sürecine tam destek var. Artık bu kardeş kanı dursun diyen Bitlisli hemşehrilerim var."

ÇALIK, CHP’YE YÜKLENDİ

Çalık, bu hükümeti al aşağı etmek isteyenlerin var olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Gezi olaylarını, 17-25 Aralık olaylarında neler yaşandığını biliyorsunuz. Bunlara rağmen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yaptık. Bakanlar değişti, MYK değişti ve muhalefet Ak Partinin dağıldığını söylüyordu. Ama binlerce kez şükürler olsun Ak Parti sapa sağlam ayakta duruyor. İşte gelsinler Ahlat’ta nasıl kongre yapılır. CHP’nin genel kongresine gittim. Onlar gelsin Ahlat’ta kongre nasıl yapılır görsün. Düzeni, tertibi, karşılamayı, uğurlamayı, misafirperverliğin nasıl yapılacağını gelip Ahlat’ta görsünler. 100 yıllık bir partinin Ak Parti’den örnek alması gereken çok şey var. O Parti gelsin tarihiyle, insanıyla, yiğitliğiyle, maneviyatıyla buradan görüp öğrensin. Olağanüstü CHP kongresini yapıp genel başkan seçiyor ama Ahlat’taki kalabalık, Ahlat’taki düzen ve tertip Ankara CHP kongresinde yoktu. Onların daha çok çalışmaları lazım."

ÇALIK, MHP VE HDP’YE YÜKLENDİ

CHP’nin böyle de MHP’nin de farklı mı olduğunu vurgulayan Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlarda dönüp bir kendilerine baksın. Onlar kafalarında Türkiye’yi bölüp şekillendirmişler. Başbakanım diyor Sivas’ın ötesine geçemiyorlar. İşte gelsinler dün Hakkari’deydik. Bugün Bitlis’teyiz. Bitlis’e de gelsinler. Türkiye’de tüm bölgelerde var olan tek bir parti var. O parti Ak Parti’dir. Bu muhalefetin yanında bir parti daha var. O partide HDP’dir. Eğer var olmak istiyorsanız sadece bir bölgenin partisi olmayacaksınız. Sadece Güneydoğu’da değil, sadece Doğu Anadolu’da değil her yerde olacaksınız. Kardeş kanına engel olmak isteyenlere asla engel olmayacaksınız. HDP’li başkanlara sesleniyorum kardeşlik sürecine engel olmak isteyenlere sesleniyorum. Bu süreç milletin sürecidir. Allah izin verirse çözüm süreci de sizlerle birlikte de sonuna kadar devam edecek. Bu topraklarda barış ve kardeşlik olacak. Biz, “inadına kardeşlik, barış ve demokrasi” diyoruz. Milletten ayrılmıyoruz, ayrılmayacağız. Bu yolda Ahlat’ta bu barışı ve kardeşliği bir kez daha görüyoruz.”

Toplantı, Çalık’ın Bitlis ve ilçelerine yapılan yatırımları anlatmasının ardından basına kapalı gerçekleşti.