Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Engellilerle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin girişimleri sonucu Kızılay Bitlis Şubesi tarafından ilçede bulunan 7 fiziksel engelli çocuğa tekerlekli sandalye hediye edildi.

Ahlat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde düzenlenen bir törenle engelli 7 çocuğa tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Engelli çocukların ve ailelerinin gözlerinden mutlulukları okunurken, yardımlarından ötürü yetkilere teşekkür ettiler. Düzenlenen programda bir konuşma yapan Kızılay Bitlis Şube Başkanı Hayrettin Çoban, engelli çocukların bu isteğini karşıladıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Ahlat’ta 7 engelli kardeşimizin tekerlekli araba ihtiyacı olduğunu öğrendik. Bugünde 7 engelli çocuğumuza malul arabası dediğimiz araçları getirdik. Gönül rahatlığı ve huzur içerisinde bu evlatlarımızın gözlerindeki ışık karşısında araçları teslim ettik. Bundan dolayı da anlatılmaz bir mutluluk içerisindeyiz. Her zaman bu denli hizmetler içerisinde olacağız. İlimizin her köşesine kar kış, yağmur çamur, gece gündüz demeden bu hizmetler için koşuyoruz. Bizlere yardımlarını esirgemeyen vatandaşlarımızdan da Allah razı olsun” dedi.

Kızılay Ahlat Şube Başkanı Necat Demirden ise, “Gerçekten bugün oldukça duygusal bir mutluluk içerisindeyiz. Bu mutluluğu bize yaşatan il başkanımıza da teşekkür ediyorum. Sağ olsun bizleri kırmayarak bu hizmette önderlik etti. Burada bulunan engelli kardeşlerimizin tekerlekli araç ihtiyacı giderildiği için sevinçliyiz” dedi.

Ahlat Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, dernek olarak yaptıkları girişimler sonucu engelli çocukların tekerlekli araç sahibi olduklarını belirterek, “Bugün burada Kızılay Şubesi ile birlikte girişimlerimiz sonucu 7 fiziksel engelli kardeşimize araç teslimatı için bir araya geldik. Mutluyuz, çünkü engelli aileler çocuklarının ulaşımını sağlaması açısından rahatlayacaklar. Bu imkanı sağladığımız için mutluluk duyuyoruz. Ama en önemli sorunumuz, engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesidir. Bu konuda toplumumuzun bilinçlenmesi ve bu aileleri kabul etmesi lazım. Bizim engelliler derneği olarak en önemli ihtiyacımız bu konudur. Bu kadar insanı buraya toplamak çok kolay olmadı. Burası bir sinema salonu değil, düğün veya dernek değildir. İnsanları sorunları ile yüzleştirmek için bir araya geldik. Kader birliği için buradayız. Kendi çocuğumda engellidir. Derneği kurarken ilham kaynağımız çocuğumla birlikte yaşamış olduğumuz sıkıntılar oldu. İnşallah sorunları birlikte aşacağız. Bu programlar inşallah daha güzelleriyle de devam edecek. Dernek olarak da çok güzel düşüncelerimiz var. Sosyal aktiviteler, piknikler ve benzeri etkinlikler yapmayı hedefliyoruz. Bunu da sadece Ahlat ile kısıtlamayacağız. Bu konuda da tüm Bitlis’ten destek bekliyoruz. Bu çocukların dışarı çıkma, sosyalleşme ve eğitim ihtiyaçları var. Engelli kardeşlerimizin çok fazla ihtiyaçları var. Fiziksel, görme ve işitme engellilerin var olan problemleri zaten engelleridir. Onlar kaderleri, ama bundan sonra bizler ne yapabiliriz diye elimizi taşın altına bırakmalıyız. Dernek olarak bu adımı attık. İnşallah destekleriyle Bitlis’teki girişimciler olsun, halk olsun destek olurlar. Çünkü donanım açısından çok eksiğimiz de var. İnşallah bu sorunları hep birlikte aşacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kızılay Bitlis Şube yetkileri tarafından engelli çocuklara sandalyeleri hediye edildi. Daha sonra çekilen hatıra fotoğrafı ile birlikte program sona ererken, Kızılay Ahlat Şubesi tarafından engelli çocuklar ve ailelerine yemek ikramı yapıldı.

Düzenlenen programa Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mazlum Koca, engelli çocuklar ve aileleri katıldı.