Bitlis’in Ahlat ilçesinde açılması düşünülen Fenerbahçe Futbol Okulu için girişimler başlatıldı.

Proje kapsamında Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden’den oluşan bir heyet, Fenerbahçe Spor Kulübü yetkilileri ve teknik heyetiyle görüştü. Fenerbahçe’nin Samandıra Tesisleri’ni ziyaret eden Ahlat heyeti, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile futbolcular Hasan Ali Kaldırım ve Alper Potuk ile görüştü. Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ziyarette Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a, Ahlat’ta Fenerbahçe Futbol Okulu kurma düşüncelerinin olduğu fikirlerini paylaşarak destek istedi. İsmail Kartal’ın ise Ahlat’ta futbol okulu kurulması fikrine olumlu baktığı ve destek vereceği öğrenildi.

Kaymakam Tekbıyıkoğlu ise, ilk etapta yapılan görüşmelerin oldukça olumlu geçtiğini belirterek, görüşmelerin ilerleyen dönemde de devam edeceğini bildirdi. Yapılan ziyaretin ardından Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Başkan Çoban, ziyaretin anısına Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a Ahlat bastonu hediye etti.

Daha sonra hatıra fotoğrafı çektiren Ahlat heyeti, Fenerbahçe futbol takımının Samandıra Tesisleri’ndeki antrenmanlarını izledikten sonra tesisten ayrıldılar.