Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Bitlis’in Güroymak Belediyesinin katkılarıyla spor kompleksi kurulması için yürütülen çalışmalarda sona gelindi.

Spor alanlarında gençlerin ve çocukların sportif faaliyetler içerisinde yer alarak toplumsal hayata daha etkin bir şekilde katılabilmelerini amaçlayan Güroymak Belediyesi, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı işbirliğinde semt spor sahaları ile vatandaşları sporla buluşturacak. Bu yıl futbol, basketbol, voleybol ve etrafında yürüme parkuru bulunan 4 adet semt sahası ilçe halkıyla buluşacak.

Her geçen gün daha da büyüyen ve gelişen Güroymak’ın önemli bir ihtiyacı olan spor alanlarını oluşturmak için kolları sıvadıklarını belirten Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, “Güroymak Belediyesi olarak Spor Toto Teşkilatına yapmış olduğumuz başvuru sonucu 4 mahallemize semt sahalarıyla alakalı protokolü geçtiğimiz hafta imzalamış bulunmaktayız. İnşallah en erken zamanda ihaleye çıkarak ilçemize semt sahalarını kazandırmış olacağız. Sem sahasının içerisinde basketbol, voleybol ve futbol sahaları olacak. Aynı zamanda etraflarında yürüme parkuru mevcut olacak. Semt spor sahaları ile özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak kalarak spor yapabilecekleri alanlara kavuşacaklar” dedi.