Yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havalar Bitlis’in Ahlat ilçesinde de etkisini gösterirken, odun ve kömür satışlarının ise belirli bir oranda arttığı belirtildi.

İlçede odun ve kömür satışı yapan Hilmi Gökbulak, havaların soğumasıyla birlikte odun ve kömür satışlarının da artmaya başladığını belirterek, fiyatların ise geçen yıla göre arttığını söyledi. Odun doğrama makinesinde kaloriferlik, sobalık ve isteğe göre her ebatta odun kesebildiklerini ifade eden Gökbulak, ”Karadeniz’den getirmiş olduğumuz çamlar gayet sağlıklı bir şekilde yanıyor. Müşterilerimizde bu odunlardan memnun kalıyorlar. Havalar soğudukça satışların biraz daha artacağını tahmin ediyorum. Geçen yıl odunun tonu 400 TL’den, kömürün tonu ise 550 TL’den satılıyordu. Bu yıl ise odunun tonu 425 TL olurken, kömür ise yine aynı fiyattan satılmaktadır. Ayrıca torba şeklinde de satışlarımız mevcuttur. Torbasını ise 10 TL’den satışa sunuyoruz. Şu anki satışlardan memnunuz. Gün geçtikçe soğuyan havalar satışlarımızı da olumlu yönde etkiliyor” dedi.

Odun ve kömür satışı yapan Gökbulak, ilerleyen günlerde kömür fiyatlarının artabileceğini vurgulayarak, odun fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik olmayacağını söyledi.