Bitlis’in Hizan ilçesinde açılan Rehber Yetiştirme Kursu’nu başarıyla tamamlayan 11 profesyonel rehber, Bediüzzaman Said Nursi’nin doğduğu Nurs köyünü anlatacak.

Kursu başarıyla tamamlayan 11 kursiyer, her yıl binlerce yerli ve yabancı konuğu ağırlayan Nurs köyünü ziyaretçilere anlatacak. Hizan kaymakamı Sedat İnci’nin girişimleriyle açılan ‘Rehber Yetiştirme Kursu’nu başarıyla tamamlayan 11 profesyonel rehber, Hizan ilçesi ve Nurs köyünün bin bir eşsiz güzelliklerini anlatmak için gezi düzenlediler. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakamı İnci, kursiyerlere, Bediüzzaman Said Nursi ve Bitlis’te yaşadığı süre içerisinde kaldığı mekanlar, Said Nursi’nin Bitlis hatıraları, bölgenin tarihi ve coğrafi özellikleri, diksiyon ve iletişim becerileri konularında eğitim verildiğini söyledi. Hizan ve Nurs köyüne gelen ziyaretçileri gezdirebilecek profesyonel rehberler yetiştirdiklerini belirten İnci, "Rehberler eşliğinde gezilen tarihi ve turistlik mekanlar daha çok anlam ifade ediyor. Nurs köyümüzü en iyi şekilde anlatabilecek artık profesyonel rehberlerimiz var. Bundan sonra ilçemize ve Nurs köyüne gelecek ziyaretçilerimizi rehberler eşliğinde gezdirebilecek, ilçemizin eşsiz güzelliklerini anlatabileceğiz" diye konuştu.

Rehber Yetiştirme Kursu eğitmeni Ahmet Akkuş ise, 30 kursiyerden 11’nin sertifika almaya hak kazandığı eğitim sonunda kamu personellerine yönelik gezi düzenlediklerini; Bitlis, Tatvan ve Hizan’dan 150 personelin bu geziye katıldığını dile getirdi.