Ensar Vakfı Bitlis Şubesi tarafından organize edilen programda, imam hatip ortaokulların açılması, önemi ve sorunları masaya yatırıldı.

Bitlis merkezde bulunan özel bir restoranda düzenlene programa Bitlis Vali Vekili Salih Altun, İl Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur’un yanı sıra İl Müftüsü, vali yardımcıları, merkezde görev yapan çok sayıda imam, ilahiyatçı, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri katıldı. İmam hatip okullarının önemi ve sorunlarının masaya yatırıldığı programda konuşan Bitlis Vali Vekili Salih Altun, imam hatipler dahil olmak üzere tüm okullarda eğitim öğretim kalitesinin yükseltilmesi için valilik olarak ellerinde gelen tüm gayretleri sarf edeceklerini söyledi. Kendisinin de imam hatip mezunu bir babanın oğlu olduğunu belirten Altun, “Bende 1976 yılında Kars İmam Hatip Lisesi’nde mezun olan bir babanın çocuğuyum. İmam hatiplilik şuurunu ve ruhunu, önce ahlak ve maneviyat felsefesiyle yetişmiş olan bir babadan öğrenerek yetiştik. Tabi ki imam hatipler ülkeye çok önemli insan kaynağı kazandırdılar. Ama ben imam hatip mezunu değilim. Neden imam hatip mezunu bir babanın oğlu imam hatip mezunu olamadı bu ülkede? Çünkü biz öyle bir döneme denk geldik ki, imam hatipte okumanın dezavantaj olduğu, imam hatiplerin dışlandığı, üniversite kapılarının imam hatiplere kapatıldığı, hatta sırf imam hatiplerin üniversiteye girişlerinin zorlaştırılması için diğer meslek liselerine de zorlukların çıkarıldığı jenerasyonuz” dedi.

Türkiye’de diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanlarından da önemli gelişmelerin olduğunu ifade eden Altun, “Hem genel mesleki eğitimde büyük çabalar ve reformlar yapıldı hem de yeniden imam hatip okullarının önü açıldı. Ahlak ve maneviyat konusunda derinleşmek isteyen, bu konuda eğitim almak isteyen gençlerimizin ve çocuklarımızın yetiştirilmesini isteyen velilerimize, şu an imam hatip okullarımızın kapıları sonuna kadar açık. Valilik olarak Ensar Vakfı’nın imam hatip ortaokullarının açılması için yapılan projenin hem ortağıyız hem de destekçisiyiz” diye konuştu.

Ensar Vakfı Bitlis Şube Başkanı İsmet Alca ise, vakfın amacı, misyonu ve vizyonu hakkında bilgi vererek, imam hatip ortaokulunun açılması talebinde bulundu.

Taleplerin değerlendirilmesi adına vali yardımcısı Ömer Faruk İlhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba birer konuşma yaparak değerlendirmelerde bulundular.

Programa katılan Said-i Nursi İmam Hatip Lisesi mesleki ders öğretmenleri adına konuşan Mehmet Raşit Yazı, farklı imam hatip okullarının bünyesinde birer sınıf imam hatip ortaokulunun açılması yerine, bağımsız birer imam hatip ortaokullunun açılmasının daha doğru olacağı konusunda fikir beyan ederek talepte bulundu.