Bitlis’in Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, 2014 yılı içerisinde hayata geçirilen proje ve açılan kurslarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Tatvan Kaymakamlığı olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde 2014 yılı içinde 135 kurs açtıklarını, açılan bu kurslardan 2 bin 891 kişinin faydalandığını belirten Murat Erkan, “Vakfımız bünyesinde faaliyet gösteren 2 aile destek merkezimiz bünyesinde 109, Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfımız ile Aile Destek Merkezi Çalışanları ve Kursiyerleri Yardımlaşma Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında 2, VEFA-YET Projemiz bünyesinde anne ve genç kızlarımıza yönelik olarak 9, çocuk ve öğrencilere yönelik olarak da 15 olmak üzere son bir yıl içerisinde 135 mesleki ve eğitim kursu açılmış olup, bu kurslar kapsamında 2 bin 981 kişi faydalanmıştır” dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde faaliyet gösteren Koruyucu Yetim Destek (VEFA-YET) Projesi’nin bir yıllık çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Erkan, “VEFA-YET Projemiz bünyesinde bu yıl ‘anne ve genç kız kursları’ adı altında 9 kurs açılmış olup, bu kurslardan 188 kişi faydalanmıştır. ‘Çocuk kursları’ kapsamında 15 kurs açılmış olup, bu kurslardan 449 kişi faydalanmıştır. ‘Seminer ve eğitimler’ kapsamında 22 program düzenlenmiş olup, bu programlardan bin 137 kişi faydalanmıştır. ‘Sağlık taramaları’ kapsamında 2 program düzenlenmiş olup, bu programlardan 89 kişi faydalanmıştır. ‘Sosyal etkinlikler ve gezi’ programları kapsamında 12 program düzenlemiş olup, bu programlardan bin 511 kişi faydalanmıştır. ‘Kreş etkinlikleri’ kapsamında 4 program düzenlenmiş olup, bu programlardan 108 kişi faydalanmıştır. ‘Yardım programları’ kapsamında 4 yardım kalemi adı altında 451 kişiye yardımda bulunulmuştur” diye konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde faaliyet gösteren “Aile Destek Merkezleri Projesi ve Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile Destek Merkezi Çalışanları ve Kursiyerleri Yardımlaşma Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen “Geleneksel Sanatlar Projesi”nin çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Kaymakam Murat Erkan, “2012 yılında iki ayrı merkez olarak hayata geçirilen SYDV bünyesinde Aile Destek Merkezleri Projemiz ile Tatvan ilçe merkezinde yaşayan yoksun ve yoksul, göçten doğrudan veya dolaylı etkilenen vasıfsız kadınları temel eğitim, mesleki eğitim ve sosyokültürel faaliyetlerle destekleyerek aile ve kent yaşamına daha aktif olarak katılımlarını sağlamak amaçlanmıştır. Bu merkezlerden proje süresince 109 mesleki eğitim kursu açılmış olup, 2 bin 334 genç kız ve kadın açılan kurslardan faydalanmıştır. Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile Destek Merkezi Çalışanları ve Kursiyerleri Yardımlaşma Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Geleneksel Sanatlar Projesi’ ise ilçe merkezindeki genç kızlara ve kadınlara sanatla ilgili ortam oluşturup, genç kızlara ve kadınlara mesleki eğitim yeterliliği kazandırarak istihdam edilmelerine katkı sağlamak amacıyla yürütülmektedir. Proje kapsamında telkırma ve filografi kursları açılmış olup, 20 genç kız ve kadın mesleki eğitimini sürdürmektedir. Proje kapsamında seramik ve çinicilik kursları da açılacaktır” ifadelerini kullandı.

Tatvan Kaymakamlığı olarak 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da daha çok proje üreterek daha çok kurs açmayı hedeflediklerini kaydeden Kaymakam Erkan, açılacak olan kurslarla daha çok kişiye ulaşmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.