Bitlis’in Tatvan ilçesinde Esnaf Sanatkarlar Odası, İş-Kur ve KOSGEB tarafından açılan “Girişimcilik kursunu” başarıyla tamamlayan işletmeci Aytaç Orak, aldığı hibe desteğiyle kendi iş yerini açtı.

Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde açılan kurstan aldığı belge ile KOSGEB’ten 30 bin TL hibe alan işletmeci Aytaç Orak, aldığı bu destekle kendi iş yerini kurdu. Tatvan Orduevi Caddesi üzerinde açtığı iş yerinde kuş ve balık çeşidi satışı yapacak olan iş yerinin açılışı ise Tatvan ESO Başkanı Emrullah Tekin ve Bitlis Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Toptancıları Derneği (GİMTAT) Başkanı Muzaffer Güzeluçar tarafından yapıldı. Açılış kurdelesini kesen Tatvan ESO Başkanı Tekin ve GİMTAT Başkanı Güzeluçar, iş yerinin hayırlı olmasını diledi.

İş yerini KOSGEB’den aldıkları hibe desteğiyle açtıklarını belirten iş yeri sahibi Aytaç Orak, ileriki süreçte KOSGEB desteğiyle işlerini büyütmek istediklerini söyledi. Açılışını yaptıkları iş yerinde canlı kuş ve balık türlerinin satışını yapacaklarını kaydeden Orak, “Ayrıca iş yerimizde tamamen ücretsiz hizmetlerimizde olacaktır. Bu hizmetler kapsamında gönüllü olarak kedi ya da köpek sahiplenmek isteyen ailelerimize bakmaları için kedi ve köpek vereceğiz” dedi.

Tatvan ESO Başkanı Emrullah Tekin ise, açtıkları girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayarak belgelerini alan her girişimcinin KOSGEB’in 30 bin TL’lik hibe desteğine başvurabileceğini söyledi. Bu kapsamda kursiyerlerden ilkinin bu hibeden faydalanarak kendi iş yerini açmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Tekin, “Kursiyerlerimiz sertifikaları ile 30 bin TL hibe, 70 bin TL’de 2 yıl sonra geri ödemeli sıfır faiz ile hayalini kurdukları iş yerini açabilecekler. Bu konuda bizlerde elimizden gelen tüm desteği esnafımıza sunacağız. Bu vesile ile bu gün açılışını yaptığımız iş yerinin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yapılan açılışın ardından misafirlere ikramda bulunuldu.