Bitlis’in Mutki ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye tarafından açılacak olan Sosyal Market’in proje çalışmaları tamamlandı.

Mutki Kaymakamlığı ve Mutki Belediyesinin ortak girişimi olan sosyal market projesinde çalışmalar tamamlanırken, projeyle ihtiyaç sahiplerinin giyim gereksinimlerinin karşılanacağı bildirildi. Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu sosyal market projesinde çalışmalar tamamlandı. Bir mağazadan farksız tasarlanan markette ihtiyaç sahiplerine giyim desteği verirken çocuk, erkek ve kadın reyonlarının da bulunacağı birçok ürün çeşidiyle hizmet verecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Avşaroğlu yaptığı açıklamada, sosyal marketle birlikte ihtiyaç sahiplerine daha sağlıklı hizmet verebileceklerini ifade etti. Avşaroğlu, “Sosyal marketin amacı şehit ve gazi yakınları ile yetim ve ihtiyaç sahiplerine giyim yardımı yapmak. İhtiyacı olanların tespiti yapılarak ihtiyaçları marketten karşılanacak” dedi.

Sosyal marketin ihtiyaç sahiplerine hizmet götürmede önemli bir adım olduğunu belirten Kaymakam Kılıç ise, marketin hayırlı olmasını diledi. Sosyal marketin yaklaşık 4 bin aileye hizmet vermesi bekleniyor.

Öte yandan açılışın önümüzdeki günlerde Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ın katılımıyla yapılacağı bildirildi.