Bitlis’in Tatvan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri arasında “Ötenazi olmalı mı, olmamalı mı?” konulu münazara etkinliği düzenlendi.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Okul Müdürü Muhamet Turşak ve öğrencilerin izleyici olarak katıldığı münazara program, öğrencilerin bir birlerine başarı dileğinde bulunmasıyla başladı. Farklı görüşleri bir arada yaşatabilme, empati kurma, araştırma, kendini topluluk karşısında rahat ifade edebilme, düşüncelerini savunacak argümanlara ulaşma, özellikle toplumda kendini gerçekleştirme konusunda zorluk çeken öğrencilerin kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağlaması amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen münazara etkinliğinde okulun 10/B ve 11/A sınıfı öğrencileri bu hafta yıllardan beridir tartışmalara ve fikir ayrılıklarına neden olan “Ötenazi olmalı mı, olmamalı mı?” konusunu tartıştı.

Türkçe karşılığı ‘güzel ölüm’ olan yani hekimler tarafından belirlenebilecek derecede ümitsiz hasta ya da yaralı durumdaki kişinin, daha fazla acı çekmesini önlemek için ölmesini sağlamaya yönelik yapılan faaliyet olan ötenazi’nin olması gerektiğini savunan 11/A öğrencileri ve olmaması gerektiğini savunan 10/B öğrencileri tek tek neden olup neden olmaması gerektiği konusundaki fikirlerini örneklerle savundu.

Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen münazara etkinliğinin sonunda jüri ekibi, her iki farklı görüşteki gruptan öğrencilerin performansını değerlendirip gruplardan birer öğrencinin son değerlendirmeyi yapmasını istedi.

Son değerlendirmelerin de yapılmasının ardından jüri ekibi, kağıda bağlı kalmama, konuya hakim olma ve daha tatmin edici örnekler verilmesi gibi konuları baz alarak Ötenazi’nin olması gerektiğini savunan 11/A sınıfını münazaranın galibi ilan etti.

Düzenlenen etkinlik sonrası öğrencileri tebrik eden Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “Aranızda olmak ve böyle bir münazaraya şahitlik etmek gerçekten çok güzel. Arkadaşlar münazaraya çok iyi hazırlanmışlar. Ben her iki grubu da performanslarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Kaymakam Erkan, münazara etkinliğinin ardından okulun proje ve hazırlık sınıflarını gezerek Okul Müdürü Turşak’tan okulla ilgili bilgi aldı.