Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, üniversite öğrencilerine uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin zararları, madde bağımlılığı ve bunlardan korunmanın yolları hakkında konferans verildi.

Adilcevaz İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksekokulu’nda verilen eğitimde, uyuşturucu ve uyuşturucudan korunma yolları anlatıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü madde kullanımı ile mücadele uzmanı Özgür Çiçek, konferans madde kullanımı, alışkanlık sebepleri, korunma şekilleri ve idealist olma yöntemleri konularını öğrencilerle karşılıklı tartışarak anlattı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdürü Davut Küçüker ise, "Geçtiğimiz yıl eğitim öğretim yılını vukuatsız olarak kapattık. Bu eğitim öğretim yılının da güvenli bir şekilde geçmesi için İl Emniyet Müdürü Sayın Saim İşlek ilçemizi sık sık ziyaret etmektedir. Lise ve üniversite öğrencilerinin güvenli bir şekilde eğitimlerini tamamlamaları için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için talimatları vardır. Bu vesile ile yüksekokul ve lise öğrencilerine çeşitli konferans ve etkinlikler yapmaya başladık. Geçen hafta İlçe Emniyet Müdür Yardımcımız Erdem Uçar, öğrencilerimizle söyleşi yaptı ve dün itibari ile de konferans hazırladık. Ben bütün emniyet personelime gayretlerinden dolayı teşekkür ederim. Yüksekokul Müdürümüz Murat Çelik hocamıza da yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Emniyet Müdürlüğümüz ile beraber bütün Adilcevaz halkının bu öğrencilere sahip çıkması gerekir. Bizler gurbetten gelen öğrencilerimize birer emanet olarak onlara kendi evlatlarımız gibi sahip çıkacağız. Öğrencilerimizin de dışarıdan gelecek her türlü zararlı faaliyet ve alışkanlıklardan kendilerini korumaları ve gayret etmeleri gerekir" dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik ise; "Bütün idareci ve hocalarımızla öğrencilerimize hizmet sunmaktayız. Emniyet teşkilatının da yanımızda olması bizi sevindiriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.