Kışın en çetin ve uzun geçtiği yerlerin başında gelen Bitlis’in Tatvan ilçesinde, vatandaşlar sanayide araçlarının kışlık bakımlarını yaptırıyorlar.

Tatvan ilçesindeki vatandaşlar, kışı rahat geçirmek için araçlarıyla Tatvan Küçük Sanayi Sitesi’ndeki tamircilerin yolunu tutuyor. Sanayide araçlarının cam suyunu ve yağını değiştiren vatandaşlar, ayrıca araçlarının kışlık bakımını da yaptırıyorlar. Kış aylarının gelmesi ve kar yağışının en ağır şekilde etkisini göstermesine rağmen çalışmalarına ara vermeyen otomobil tamir ustalarından Ercan Pertekli, kışa hazırlık dönemi olduğu için otomobillerin bakımını yaptıran vatandaşların araçlarının bakım ve tamir işlerini yaparak kış günlerinde mağdur olmamalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Yaz aylarında insanlar sıcaktan dışarı çıkamazken bile işlerine hiç ara vermediklerini belirten Pertekli, “Kışın en soğuk günlerinde bile iş yerinde veya dışarıda araç bakımı ve tamirini yaparak vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veriyoruz” dedi.

Kış aylarının ortalarında kar yağışından dolayı arada bir sanayi yolunun ulaşıma kapandığını dile getiren Pertekli, “Tatvan’da kış şartları ağır geçiyor. Çok soğuk ve yağışlı olduğu için çalışırken zorluklar yaşıyoruz. Tüm zorluklara rağmen işimizi aksatmayarak, araç arızalarından dolayı zor durumda kalan vatandaşların yardımına koşmaya çalışıyoruz. Kar yağışının çok olduğu günlerde sanayi yolu kapandığı için iş yerlerimize gidemiyoruz. Yetkililerden ricamız, kar yağışından dolayı kapanabilen sanayi yolunun erkenden açtırılmasına dikkat etmeleridir” dedi.

Aracına kışlık bakım yaptıran Çetin Sancak ise, “Bitlis’in kışı oldukça çetin geçiyor. Hal böyle olunca da araca kışlık bakım yaptırmak zorunlu hale geliyor” dedi.