Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından statlardaki kar temizliğinde kullanılmak üzere çok amaçlı ve tam donanımlı kar küreme aracı satın alındı.

Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne teslim edilen araç, Tatvan Şehir Stadı’nın kar temizliği için kullanılacak ve aynı zamanda ihtiyaç duyulması durumunda takviye olarak diğer ilçelere de gönderilecek. Ayrıca satın alınan çok amaçlı ve tam donanımlı araç sayesinde kışları çetin geçen ve çok kar alan Tatvan’da kış şartlarında bile şehir stadı faal olarak kullanılabilecek.

Tatvan Şehir Stadı’na indirilen çok amaçlı aracı yerinde inceleyen Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Medeni Öztaş’tan bilgiler aldı. Tatvan’da kış aylarının çoğunlukla çetin geçtiğini ve stadın kar temizliğinin oldukça güçleştiğini belirten Kaymakam Murat Erkan, alınan araç sayesinde artık stadın kış aylarında bile her zaman aktif olarak kullanılabileceğini söyledi.

Satın alınan kar küreme aracının tam donanımlı ve çok amaçlı olduğunu kaydeden Kaymakam Erkan, “Alınan aracın 5 ayrı özelliği bulunuyor. Bu araç çim biçme makinesi, kar bıçağı ve kar rotatifi, kar küreme bıçağı ve kar püskürtme ekipmanı olarak kullanılabiliyor. Çok amaçlı olan bu aracı biz hem yazın hem de kışın kullanacağız” diye konuştu.

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Medeni Öztaş ise, aracın genel olarak Tatvan’da kalacağını, ihtiyaç duyulması durumunda ise diğer ilçelerde bulunan statların kar temizliğinde de kullanılacağını ifade etti.