Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından 2015 yılı halk oyunları Türkiye finalleri kategorilerinden birinin, Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılacağı belirtildi.

Halk oyunları Türkiye finalinin 2015 yılının Haziran ayında Tatvan sahilinde yapılacağını belirten THOF Bitlis İl Temsilcisi Suat Uludil, daha önce Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ile yaptıkları toplantı sonucunda Haziran ayının ilk haftasından Tatvan’da yapılacak olan THOF Türkiye finalleri yarışmalarının Bitlis ve Tatvan’ın tanıtımına ve ekonomisine büyük katkılar sunacağını söyledi. Yarışmalara yaklaşık 11 ilden bin sporcunun katılacağını ifade eden Uludil, “Gelen bütün sporcular ve sporcu yakınlarını en iyi şekilde karşılayıp, ağırlayarak, yarışma sonrası Bitlis ile ilçelerindeki tarihi ve doğal güzelliklerin görülmesine yönelik bir gezi düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kalender, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü İhsan Aykut, THOF Güneydoğu Anadolu Koordinatörü Ali Eskin ve Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Bitlis Şube Başkanı Cengiz Şahin ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, yarışmayla ilgili bilgilendirme yapıldıktan sonra, THOF sertifikalı usta öğreticilerin Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde görevlendirilerek, ilçe genelindeki ortaokul ve liselerdeki öğrencilere halk oyunları kursları verilmesine karar verildi. Verilen karar doğrultusunda ilçe genelindeki ortaokul ve liseler arası halk oyunları yarışması yapılarak dereceye giren okulların ödüllerinin 19 Mayıs törenlerinde ödülleri verilecek” dedi.

Uludil, okullar arası yapılacak olan yarışmalarda başarı gösterecek olan genç folklorculara şimdiden başarı dileklerinde bulunarak, halk oyunları Türkiye finallerine hazırlık yaptıklarını söyledi.