Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Muğla’da düzenlenen atletizm şampiyonasına Bitlis’in Adilcevaz ilçesinden katılan Umut Beşkardeş, 800 ve bin 500 metre yarışlarında Türkiye birincisi oldu.

Muğla’da düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonasına katılan Bitlis Ziya Eren Spor Lisesi üçüncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Umut Beşkardeş, 800 ve bin 500 metre yarışlarında Türkiye birinciliği elde ederek iki altın madalya kazandı.

Umut Beşkardeş, ocak ayında Antalya’da düzenlenen şampiyonada da iki birincilik elde ederek altın madalya kazanmıştı.

Umut Beşkardeş, atletizmde yeni bir başarı daha elde etmekten dolayı büyük gurur yaşadığını ifade ederek, “2017 yılının başlarında Antalya’da düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonasında elde ettiğim iki birinciliğin ardından Muğla’da düzenlenen şampiyonada da tekrardan birinci olarak altın madalya kazanmaktan dolayı çok mutluyum. Aralıksız olarak sürdürdüğüm çalışmalarımın karşılığını yeniden birincilikle taçlandırmak bana gerçekten büyük bir onur ve gurur verdi. İnşallah bu başarılarımla en kısa sürede milli takıma seçilerek ülkemi de en iyi şekilde temsil edeceğim. Bu başarılarımda büyük emeği olan başta antrenörüm Hıdır Hocama ve destekleri ile her zaman yanımda olduklarını hissettiren aileme çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte daha güzel başarılar elde edeceğime inanıyorum” dedi.