Bitlis Valisi Orhan Öztürk, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen ile şehit geçici köy korucusu Nihat Çaprak’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaret için Çaprak’ın yaşadığı köy olan Çeltikli’ye gelen Vali Öztürk, burada şehidin annesi, babası, eşi ve çocukları ile bir araya geldi. Duygusal anların yaşandığı buluşmada Vali Öztürk, aileye ve köylülere devletin her zaman yanlarında olduğu mesajını verdi. Taziye yerinde bulunan vatandaşlarla da sohbet eden Vali Öztürk, “Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz ve bu coğrafyada yaşamanın getirdiği sorumluluklar var. Bunları da eksiği ile gediği ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu eksiklikler nedeniyle büyük risklerle karşı karşıyayız” dedi.

Barış ve kardeşliğin önemine vurgu yapan Vali Öztürk, “Biz ülke olarak 30 sene öncesine göre çok daha ileri bir konumdayız. Devletimiz bu bölgelere elinden gelen yatırımı yapıyor. Bazı yatırımlar için batıya 1 veriyorsa buraya 5 veriyor. Sadece yatırım anlamında değil temel insan hakları noktasında da gereken hukuki düzenlemeler ne ise yapılıyor, yapılmaya devam ediliyor” diye konuştu.

Hayatın nimetler ve külfetlerle bir bütün olduğuna işaret eden Vali Öztürk, “Şüphesiz ki nimetler de sıkıntılar da Allah’ın birer imtihanıdır, ancak insanın içinin yandığı nokta sevdiğinden ayrılmaktır” ifadelerini kullandı.

Kahraman korucunun şehitlik gibi yüce bir mertebeye ulaştığını dile getiren Vali Öztürk, “Ancak geride kalanların da bu ayrılıktan dolayı duydukları üzüntü, yaşayanların bilebileceği türden bir üzüntüdür. Biz devlet olarak bu üzüntünüzü derinden paylaşıyoruz” dedi.

“MEMLEKETİN HUZURU İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILACAK”

Bitlis’in huzurunu kimseye bozdurtmayacaklarını söyleyen Vali Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Devlet olarak memleketimizin ve insanımızın huzur ve refahı için ne gerekiyorsa yapacağız, bundan kimsenin şüphesi olamasın. Devletlerin temel insan hakları ve hukuk çerçevesinde hareket etme sorumlulukları vardır. Terör örgütü ise kuralsız, kaidesiz, ilkesiz ve vicdansız hareket ediyor. Bu cinayet ne bu bölgenin töresine, ne geleneğine ne de insanlığa sığmaz. Bir şeyleri anlatabilmeniz için karşıda laftan sözden anlayacak bir yapının olması gerekir.”

“DEVLETİMİZ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR”

Bölgede yapılan sosyal ve ekonomik yatırımlar başta olmak üzere, insan hakları ve özgürlükler alanında yapılan çok sayıda düzenlemeler bulunduğunu belirten Vali Orhan Öztürk, “Yapılması gereken ne vardı da eksik bıraktık, yapmadık diye sorduğumuzda kimsenin verebilecek bir cevabı yok. Devlet olarak bütün yöneticilerin, bu devleti yöneten insanların hepsinin niyetinden şüphe etmeye hiç gerek yok. Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdinin özgür, zengin ve refah içinde yaşaması için her türlü adımı atmaktadır” şeklinde konuştu.