Bitlis’in Ahlat ilçesinde eğitim öğretim veren Ergezen İlkokulu’ndaki öğrenci velileri, okulda bulunan fakir öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Okulda eğitim gören öğrencilerinin isteği üzerine veliler tarafından okul bahçesinde açılan kermes, teneffüslerde oldukça yoğun bir ilgiyle karşılaşırken, buradan elde edilecek gelirin ise fakir öğrencilere verileceği belirtildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ergezen İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Zübeyr Ergezen, yapılan faaliyetin oldukça güzel bir sosyal yardımlaşma örneğini teşkil ettiğini vurgulayarak, “Okulumuzda bulunan 3’üncü sınıf öğrencileri, fakir öğrenciler için kermes yapmak istediler. Bizde bunun yapılması için gereken zemini hazırladık. Çocuklarımız hep almaya alışmışlar. Fakat bu çocuklarımız kendileri bir şeyler üreterek satarlarsa bunun faydasını ilerde göreceklerdir. Bu kermesimizin amacı fakir öğrencilere yardım amaçlıdır. Bu amaçla birlikte fakir öğrencilerimiz ücretsiz bir şekilde kermesimizden istedikleri yiyecekleri yiyebilecekler. Ayrıca buradan elde edeceğimiz geliri de yine okulumuzda eğitim gören fakir öğrencilere vereceğiz. Çocuklarımızla sosyal ilişkilerimizin paylaşıldığı bir durumdur. Ailelerimiz ise kendi el becerileri ile pasta, börek, tatlı ve benzeri ürünler hazırlayarak kermesimizde satışa sundular. Velilerimize de bu özverili desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Öyle tahmin ediyorum ki okulumuzun 3’üncü sınıf öğrencilerinin fikriyle başlayan bu örnek davranış tüm okula yayılacaktır. Organik ve evde annelerin yapmış olduğu yiyecekler, okulumuzun bahçesinde teneffüs aralarında satışa sunulmaktadır. Sağ olsun öğrencilerimiz, öğretmen ve velilerimizde bu kermese oldukça destek veriyor. Zaten durumu iyi olmayan öğrencileri ise tespit ederek okul aile birliği yönetimi olarak istedikleri yiyecekleri yeme imkanı sağlıyoruz. Bu kermeste bulunan yiyeceklerden tatmayan öğrencimiz kalmayacak. Nasip olursa ilerleyen zamanlarda ilçemizde bulunan Erzen Hatun Kümbeti’nin orada da böyle bir kermes düzenleyeceğiz” dedi.

Öğrenci velilerinden Sema Algül ise, öğrencilerin bu kadar duyarlı davranarak kermes açmalarını sağladıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “Ergezen İlkokulu 3/A sınıfında bulunan öğrencilerimizin isteği üzerine bu kermesi düzenledik. Sınıflarında fakir öğrenciler olduğunu çocuklarımız bize ilettiler. Bizde 3/A sınıfında okuyan öğrencilerin velileri olarak böyle güzel bir kermes düzenledik. İnşallah verimli olacaktır. Okulumuzun, sınıfımızın ve yardıma muhtaç olan çocuklarımıza da toplanan paralarla yardımda bulunmak istedik. Hayırlısıyla yapmış olduğumuz kermesin amacına ulaşacağını düşünüyoruz” dedi.

Öte yandan, durumu iyi olmayan öğrencilere ise, okul aile birliği yönetimi tarafından ücretsiz yiyecek alma imkanı da sağlandı.

Düzenlenen kermese bazı okul müdürleri ve öğretmenler ile öğrenci velileri de katıldı.