Bitlis’in Ahlat ilçesinde günlük olarak yayın hayatını sürdüren Yeni Ahlat Gazetesi, köy okullarına hikaye kitabı desteğinde bulundu.

Yeni Ahlat Gazetesi kurucusu ve sahibi Ziver Olcay ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erkan Olcay’ın girişimleri ile İstanbul’da faaliyet gösteren Bitlisli bir hayırseverin yayın evinden temin 500 hikaye kitabı Ahlat’taki köy okullarında eğitim gören ilkokul öğrencilerine dağıtıldı. Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ve Milli Eğitim Şube Müdürü Sadrettin Peker ile birlikte Uludere Köyü İlkokulu’nu ziyaret eden Yazı İşleri Müdürü Erkan Olcay, ellerinden gelen imkanlar doğrultusunda eğitime katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Erkan Olcay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geleceğimiz teminatı olan çocuklarımızın eğitimine tüm toplumum destek olması gerekir. Bizde yerel gazete olarak eğitime bir nebzede olsa katkı sunmak için bazı hayırseverlerden iletişime geçtik. Yaptığımız görüşmeler neticesinde İstanbul’da faaliyet gösteren Martı Yayın Evi Grubu’ndan değerli hemşehrimiz Naif Bayındır, kolilerle seri halinde hikaye kitapları gönderdi. Bizde bu kitapları İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile beraber ziyaret ettiğimiz köy okullarındaki öğrencilerimize dağıttık. Bu duyarlı davranışından dolayı İstanbul’da faaliyet gösteren Yayın Evi sahibi Naif Bayındır’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ise, anlamlı destekten dolayı yerel gazete yetkililerine teşekkür ederek; “Unutmayalım ki dünyada en değerli yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu bağlamda bizde ilçemizde eğitim kalitesinin artması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Eğitim-öğretim faaliyetlerinde halkımızın da desteğini görmek bizleri mutlu ediyor. Örnek bir davranış göstererek öğrencilerimize hikaye kitabı temininde bulunan Yeni Ahlat Gazetesi’ne ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan Gazete Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erkan Olcay tarafından alınan fotokopi makinesi da Uludere Köyü İlkokulu İdarecileri’ne teslim edildi.