Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Kış ve Su Sporları Derneği Başkanı Deniz Balaman, yıllardır atıl durumda olan Aktaş Kayak Tesisi’nin yeniden revize edilerek kayak severlerin hizmetine sunulmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Balaman, Aktaş Kayak Tesisi’nin ilk faaliyete geçtiği dönemlerde ilçede kayak sporunun gelişmesinde önemli bir etken olduğunu vurgulayarak, kayak pistinin son yıllarda kullanılamamasının sporu olumsuz etkilediğini söyledi. Balaman, Ahlat Kaymakamlığı’nın mevcut kayak pistinin iyileştirme ve yeniden faaliyete sokması için başlatacağı çalışmaları sabırsızlıkla beklediklerini ve bu çalışmaları çok önemsediklerine değinerek, “Aktaş’ta kayak pisti ilk açıldığı dönemlerde gerek Ahlat’tan gerek ilçe dışından çok sayıda kayak sever buraya geliyordu. Yıllardır atıl durumda bulunan Aktaş Kayak Tesisi’nin yeniden modernleştirilip daha aktif kullanılabilmesi için yenileme çalışmalarının başlıyor olması biz kayak severleri çok mutlu etti. Çünkü artık kaymak için Tatvan’a veya başka kayak merkezlerine gitmeyeceğiz. İlçemizde kayak sporu yeniden gelişecek. Hem sportif hem de ekonomik anlamda ilçemize çok katkı sağlayacağına inanıyoruz. Aktaş Kayak Tesisi’nin yapılacak olan çalışmayla eski ihtişamına kavuşacağına inancımız tamdır. Özellikle İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu’nun girişimleri sonucu daha modern ve daha aktif kullanılabilmesi için Aktaş’ta yenilenme çalışmalarının başlamasından mutluluk duyduk. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelen teknik elemanlarca keşfi yapılmış. Kayak tesisinde mevcut kayak pisti mesafesinin ise 800 metreye çıkarılması düşünülüyor. Günümüz teknolojisine uygun çalışmalar yapılacağını duyuyoruz. Kayak pisti yeniden eski ihtişamına kavuşturularak vatandaşların hizmetine sunulmasına yönelik çalışmalarından dolayı İlçe Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu’na teşekkür ederiz” dedi.

“ÜCRETSİZ KAYAK DERSLERİ VERİYORDUK”

Ahlat Kış Sporları ve Su Sporları Derneği tarafından isteyen herkese ücretsiz kayak dersi verdiklerini hatırlatan Balaman, özellikle kış aylarında ilçedeki sosyal aktivitelerin az olduğunu belirterek, kayak sporunun ise yöre insanı için önemli bir şans olduğunu söyledi. Ahlat’ta 7 den 70’e herkesin kayma arzusu olduğunu ve bununda sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Başkan Balaman; "Dernek olarak geçmiş yıllarda yaklaşık 500 kişiye ücretsiz kayak kursu verdik. 80 kişiye ise kayak lisansı verdik. Kayak sporunu sevdirmek amacıyla isteyen herkese ücretsiz kayak dersi veriyorduk. Fakat son 2 yıldır hiçbir faaliyet yapamadık. Amacımız yöre insanımıza kayak sporunu sevdirmek, gençlerimize sosyal ve sportif etkinlik alanı açmak, çocuklarımızın kayak milli takımına girmesi için bizim bir basamak olmamız en büyük arzumuzdur. Her kış mevsiminde çalışmalarımız devam ederken, isteyen herkese öğrenene kadar ücretsiz kayak derslerimiz devam edecek. Bu desteğimizi kayak severlerden esirgemeyeceğiz. Kayağa gösterilen ilgi bizi mutlu ediyor. İnşallah kaymakamlığımız yeniden Aktaş Kayak Tesisi’ni faaliyete geçirir de bizlerde etkinliklerimize severek isteyerek devam ederiz" dedi.