Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen ‘Öğrenci Kültürel Gelişim Programı’nın konuğu oldu. Başkan Yılmaz, “İşimi seviyorum. Severek yapılan işler başarının olduğu işlerdir” dedi.

Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye Abant İzzet Baysal Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hayri Çoşkun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 2 saat süren konferansta Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Size şunu söyleyebilirim. İşimi seviyorum. Severek yapılan işler başarının olduğu işlerdir. Sizlerin de severek çalıştığınız dersten başarısız olma imkanınız yok. Eğer gayretli ve ciddi durursanız başarı kaçınılmaz olur ”dedi.

Başkan Yılmaz, geçmiş dönemlerde belediyecilik anlamında Türkiye’de Kayseri ve Konya’yı örnek vererek, “Şu anda Kayseri Allah rahmet eylesin o dönemde görev yapan Belediye Başkanı sayesinde bugünlere gelmiştir. Onlardan sonra gelenlerde izleri takip etmişlerdir. Şimdi o belediye başkanlarının isimleri sokaklara veriliyor. Hala yaşıyor o insanlar. İşte o insanlardan biriside ben olabilir miyim diye çalışıyorum. Bu ancak şehirle bütünleşme olur. Bazıları şehirde yaşarlar. Bazıları gelip geçerler. Bazıları da şehri yaşar. İşte ben şehri yaşamak istiyorum. Kararlı olun, Karar verirken çok düşünün. Çok istişare edin. Ama karar verdikten sonra sizin kararınızın önünde kimse duramasın. Size kızsalar da yaptığınızın kıymetini bilecek insanlarımızın olduğunu unutmayın.” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz’a, AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı tarafından çiçek takdim edildi.