Dört mevsimi ayrı güzelliklerle dolu olan Bolu’da, belediye ‘Tabiatın kalbi Bolu’ sloganıyla doğal güzellikleri tanıtımını yapıyor. Bolu Belediyesi tarafından oluşturulan doğal yürüyüş parkurları doğa severler tarafından büyük ilgili görüyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu’nun doğal güzelliklerini tüm Dünya’ya tanıtacağız” dedi.

Türkiye’nin en uzun doğal yürüyüş yollarına sahip olan Bolu’da belediye tarafından yapılan doğa yürüyüşleri vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın da katıldığı ‘Karadere Doğa Yürüyüş Parkuru’na çok sayıda vatandaş katıldı. Muhteşem doğasıyla büyüleyen Bolu’da, ormanlık alanda kuşların sesi ve derelerden gelen su sesi herkesi büyüledi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’nun kabına sığmadığını ifade ederek, “Bolu artık kabına sığmayan bir kentimiz. Kentimizin güzelliklerini tüm Dünya’ya tanıtacağız. Bolu’da bin 500 kilometrelik bir doğal yürüyüş parkuru üzerinde yaklaşık dört yıldır çalışıyoruz ve artık şekillenmeye başladı. Karadere Parkuru’nu arkadaşlarımız belirlemişler ve parkur üzerinde işaretlemeleri de bitirmişler. Bugün bu parkurda çok güzel insanlarla burada yürüme imkanı bulduk. Öncelikle doğa ile iç içe olmak, spor yapmak güzel bir duygu. Bolu doğa cenneti bir ilimiz ve bizde bunun için Bolu’ya ‘Tabiatın Kalbi’ demişiz. Tabiatın Kalbi Bolu ekibi de bu yürüyüş yolları üzerine çok çalışıyor ve insanlarımızı doğa yürüyüşlerine çıkarıyorlar. Baktığınız zaman bugünkü ekibimiz oldukça kalabalık bir ekip. Bu kadar insanın tabiatla iç içe yürüyüş yapma fırsatı bulduğunu çoğu kişi belki bilmiyor. Ama gelecekte Bolu turizm kenti olacaksa bu yürüyüşleri biz sadece Bolulular olarak değil Türkiye’deki ve dünyada ki yürümeyi seven herkesin katılımıyla yapabilmeyi başarmalıyız” diye konuştu.