Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulmarı 12 Kasım Depremi’nin 15’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

12 Kasım depreminin tarihteki acı olayların başında yerini aldığını ifade eden Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları şu ifadelere yer verdi;

“15 yıl önce 12 Kasım 1999’da meydana gelen ve İlimizde de 48 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 353 vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan Düzce depremi, ülkemizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak, tarihteki yerini almıştır. Asrın felaketi olarak isimlendirilen bu büyük depremde kaybettiğimiz canların acıları hala yüreğimizdedir. Devletimiz ve milletimiz, bütün zor ve acılı günlerde olduğu gibi, bu felaketten sonra da, birlik ve beraberlik halinde hareket etmiş, yaraların sarılması ve yeniden yapılanma çalışmaları için olağanüstü bir gayret göstermiştir. Ancak yaşadığımız bu depremler bir gerçeği ortaya çıkarmıştır."

"Ülkemiz ve özellikle bölgemiz deprem riski altındadır ve biz bu gerçeği göz ardı etmeden şehirleşmek, yapılaşmak ve yaşamak zorundayız. Depremler her zaman olacaktır. Önemli olan bu depremlerde can kaybının olmamasıdır. 12 Kasım depreminin yıldönümünde, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, bir daha böyle afetler yaşanmamasını temenni ediyorum."