Abant İzzet Baysal Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 0-18 yaş arası onkoloji kliniğinde tedavi ve bakım alan öğrencilerin gelişimlerinin ve eğitimlerinin desteklenmesi amacıyla ‘Gülen Gözler Projesi’ adında bir proje başlatıldı.

‘Gülen Gözler’ projesinin açılış ve tanıtım toplantısı Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde bulunan Bağışçılar Vakfı Anaokulu ve Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, daire müdürleri ve projeden faydalanacak yaşları 0-18 arasındaki çocuklar ile aileleri katıldı. Sunumların ve konuşmaların gerçekleştirildiği tanıtım toplantısının sonunda çocuklar ağızlarındaki maskeleri atarak proje kapsamında hazırlanan özel sınıflara geçtiler.

Gülen Gözler Projesi’nin amacı, sağlıklı, güvenli, uyarıcılarla zenginleştirilmiş bir ortamda, onkoloji kliniğinde tedavi ve bakım alan 0-18 yaş arası çocukların gelişimlerinin ve eğitimlerinin desteklenmesi, çocukların ailelerine de ihtiyaç duydukları kişisel gelişim desteğinin sağlanması olarak belirlendi.