Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Önce Yaya’ projesi tanıtımı gerçekleştirildi.

Bolu’da hayata geçirilen ’Önce Yaya’ adlı projenin tanıtım toplantısına Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Tanıtım toplantısında proje ile ilgili bilgiler veren Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, “Dünyanın her medeni ülkesinde trafik belirli düzen ve kurallara bağlıdır. Bilhassa şehir içerisinde yayalar yaya geçitlerinden geçer, sürücüler de yaya geçitlerine geldiklerinde önceliği yayalara verirler. Bu bizim kanunlarımızda da yazılı olmasına rağmen uygulamasının da yeterince olduğunu, yeterince denetlendiğini ve bu konuda yeterince eğitim yapıldığını düşünmüyoruz. Biz bu konuda bir eksiklik olduğunu tespit ettik ve Bolu sınırları içerisinde bu uygulamayı yerleştirmek istiyoruz. Özetle yapacağımız şey şu; yayaların yaya geçitlerinden geçmesini, sürücülerin de yaya geçitlerinde yayalara yol vermesini sağlayacağız. Bununla ilgili broşürler ve afişler hazırlandı, eğitim çalışmaları yapılıyor ve bütün sürücülerimize ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Vali Zahteroğulları’nın ardından konuşan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise, “Sayın Valimiz geldiğinden bu güne kadar çok güzel çalışmalar yapıyor. Bolu bu konuda çok iyi bir ekiple çalışıyor artık ve bu bizim için büyük bir şans diye düşünüyorum. Bugünkü uygulama da Bolumuz için güzel bir uygulama” dedi.

Daha sonra trafik polisleri ve Bolu Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yaya geçitlerini kullanan yayalara ve şoförlere proje ile ilgili bilgiler verilerek broşürler dağıtıldı.