Bolu Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Engellilerin daha rahat yaşayabilmeleri için gereken alt yapıyı hep birlikte kuracağız” dedi.

Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal Tesisi’nde düzenlenen programa Bolu Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu Ak Parti Sosyal İşler Başkanı Hasan Kanca ve davetliler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Hepimiz engelli olabiliriz. Kimimiz doğuştan, kimimiz doğuştan sonra engelli olabiliyoruz. Ama beraber yaşıyoruz. Bu beraber yaşam içerisinde engellilerimiz bilinmiyordu ve saklanıyordu. Son 10 yıl içerisinde devlet çok ciddi şekilde sahip çıktı. Belediye Başkanı olarak bizim de şehrimizdeki engelli olan arkadaşlarımızın en rahat yaşayabileceği imkanı sunma görevimiz var. Onun içinde bütün engellilerin şehirde rahatça davranabilecekleri alt yapıyı da beraber kuracağız” dedi.

Eksiklerin bulunduğu fakat 1-2 yıl içinde bütün engelli vatandaşların şehirde rahat edebileceği hale geleceğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Dünya’da gelişmiş ülkelerdeki şartlara uygun bir şehri hep beraber birlikte oluşturacağız. Bu konuda çok azimliyiz. Şu an tekerlekli sandalye ile dolaşan arkadaşlarımız bir yerde eksiklik gördüğünde bildiriyorlar. Bu konuda bize destek veren arkadaşlarımızı kutluyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından 14 adet tekerlekli sandalye engelli vatandaşlara teslim edildi.