Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ve ALS Derneği işbirliği ile halk arasında "Kas Hastalığı" olarak bilinen 45 yaşındaki ALS hastası Mahmut Korkmaz’a konforlu yatak hediye edildi.

ALS Hastası Mahmut Korkmaz’ı evinde ziyaret eden Sağlık Hizmetleri Müdürü Faruk Ozan, Araştırma Bilgi Sistemleri, Sağlığın Geliştirilmesi ve Halk Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Çakıroğlu, Mahmut Kormaz’a konforlu yatak hakkında bilgi verdi. Her türlü fonksiyonu olan konforlu yatak için teşekkür eden ALS Hastası Mahmut Korkmaz, "Bakırcılar Çarşısı’nda sıcak demircilik yapıyordum. 3 tane kızım var. Biri okuyor, biri çalışıyor. Hastalığım 2009 yılında bel ve baldır ağrısı ile başladı. Uzun süre Isparta’ya gittik geldik. Sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi’ne sevk ettiler. Orada ALS hastalığı teşhisi koydular. Önce bacaklarım ağrımaya başladı. Sonra kollarıma atladı. Son bir aydır yutma bozukluğu oldu. Oturmada kalkmada sıkıntılar çekmeye başladık. Belirli günlerde ağabeylerim ve kardeşlerim gelip yardımcı oluyorlar. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurdum. Yatağımız alındı" dedi. Asansör sistemine de sahip konforlu yatak sayesinde artık pencereden dışarıyı da izleyebildiğini söyleyen Korkmaz, teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı ve kuruluşlarının ALS Hastalığı’na ilişkin önemli bir çalışma yürüttüğünü dile getiren Sağlık Hizmetleri Müdürü Faruk Ozan ise, "Ülkemizde nöromusküler hastalıklar maalesef yaygın bir şekilde devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ALS Hastalığı önemli çalışma içerisinde girdi. ALS Deneği bu konuda yardımcı olmaktadır. Bu bağlamda Mahmut Korkmaz hastamızın yanına geldik. Sağlık Müdürlüğü ve ALS Derneği işbirliği ile birlikte yaşam kalitesini artıracak güzel bir yatak kazandırdık. Destek olmak amacı ile buradayız. Ülkemizde 8 bin civarında ALS Hastası mevcuttur. ALS Derneğimiz aktif olarak çalışmaktadır" diye konuştu.