2015 yılında gerçekleştirilmesi planlanan "Antik Atletizm Oyunları" için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu öğretim görevlileri Ahmet Melek ve Esat Toy, bir grup öğrenciyle birlikte Kibyra antik kentinde incelemelerde bulundu.

Öğretim görevlisi Ahmet Melek yapılacak olan antik dönem oyunlarının Kibyra antik kentinde bir ilk olacağını belirterek, "Tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Çeşitli atletizm oyunlarıyla birlikte olimpiyat havasında gerçekleştireceğimiz yarışmaları gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz. Atletizm oyunları tamamen o döneminin izlerini taşıyacak. Öyle ki sporcular ve gelen misafirlerimize o dönemin yöresel kıyafetlerini giydirmeyi tasarlıyoruz" şeklinde konuştu.

Antik Atletizm Oyunları’nın, Kibyra antik kentinin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını dile getiren Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural ise, "Üniversitemizin düzenlemeyi düşündüğü bu atletizm yarışmalarıyla birlikte Kibyra antik kenti daha iyi tanıtılacak. Bir çeşit olimpiyat yarışması şeklinde olacak. Antik Atletizm Oyunları Türkiye ile birlikte tüm dünyada yankı bulacaktır. Her geçen gün hak ettiği noktaya doğru giden Kibyra antik kenti ilçemizin gelişimi açısından da çok önemlidir. Çünkü turizm, ilçemizin gelecekteki en önemli geçim kaynağı olacaktır" diye konuştu.