Teke Yöresi Ses Sizsiniz Eğitim Kültür Derneği Başkanı Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk, Türkiye’de sinema sektörünün hızla büyüdüğünü, 40 milyonun üzerinde sinema seyircisinin oluştuğunu sektörün gelirlerinin 2 milyar doları aştığını belirterek, Teke Yöresinin endüstriyel sanattan pay alması gerektiğini söyledi.

Teke Yöresi Ses Sizsiniz Eğitim Kültür Derneği Başkanı Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk "Batı Akdeniz bölgesi endüstriyel sanattan daha fazla pay alabilmelidir. Bunu şöyle açıklayabiliriz. Türkiye’de film endüstrisi hızla büyüyor. Sektörün vizyon gelirleri de dahil toplam büyüklüğü 2 milyar doları geçerken, buna paralel olarak sinema salonları da hızla artıyor. Türkiye’ de geçen yıl itibarıyla sinema sayısı 567’ye, salon sayısı 2093’e, koltuk sayısı ise 268 bin 72’ye ulaştı.Şu an 40 milyon düzeyinde bir izleyici kitlesinden bahsedilmektedir" dedi.

Köktürk, Pricewaterhouse Coopers’ın hazırladığı rapora göre Türkiye’de film piyasasının istikrarlı büyümesinin sürdüreceği ve 2015 yılına kadar ortalama yüzde 11,5 büyüyerek en hızlı büyüyen pazarlardan birisi olması beklendiğini belirtti. Köktürk, "Bu sebeple yerel yönetimlerin gerekli düzenlemeleri yaparak bu endüstriden başta Antalya olmak üzere Burdur ve Isparta’ya yeni bir ekonomik değer katacak düzenlemeleri yapması gerekmektedir" dedi.